2toppbilde

Vinteraktiviteter for hele familien

Få opp pulsen!

Enten du vil være i aktivitet inne eller ute, så har Metro produktene og tipsene som hjelper deg på vei. Hele familien på langrennstur til Losby kanskje? Eller vil du ta med 12-åringen på SATS? Her er rådene som holder hele familien i aktivitet i de kalde vintermånedene.

Av: Chili Media 

Vinteren kan være tung å komme seg gjennom både med kulde og vintermørket. Da er det desto viktigere å holde seg i aktivitet, både for å ha det moro med hele familien, men også for at formen ikke skal forsvinne helt. Metro har mange tilbud for deg, uansett hva du skulle trenge.

Siw Johansen hos Anton Sport foreslår at du tar deg en tur i Lørenskogs fine skiløyper.

– Det er flotte langrennsløyper i området. Fine, slake løyper som passer perfekt for barn, sier hun.

Klær til all slags vær – regn, sludd eller snø, Skogstad har klærne som holder deg varm, komfortabel og tørr i all slags vintervær. Foto: Skogstad 

Og ingenting er vel bedre enn å gå i flate løyper med barn som ikke vil gå oppover. Kommer dere helt inn til Losby, er det flotte akebakker der poden kan stå på ski nedover eller ake, mens de voksne finner godbiter i kafeen på Losby Gård.

Akebrettet kan du enten dra etter deg eller hive i sekken. Et lite rumpeakebrett tar ikke så stor plass. Akebrett finnes i lekebutikkene Lekia eller Extra Leker, eller hos SparKjøp og Europris på Metro.

På Losby er det flotte bakker, der barna kan stå på ski eller ake. Foto: Losby

En tur på langrenn krever kanskje litt mer, selv om det er viktig ikke å legge lista for høyt. Har du ikke utstyret du trenger for å ta med hele familien på langrennstur? Da hjelper ekspertene på Anton Sport dere mer enn gjerne.

 

Langrennstøy og tilbehør fra Dæhlie og Swix, og ski fra Fischer til herre og dame. Foto: Anton Sport

Velg riktig utstyr på tur

Du trenger ikke se ut som Johannes Høsflot Klæbo eller Therese Johaug for å gå på langrennstur. Men noen ting kan det være greit å skaffe seg om du skal dra med familien ut.

– Et par felleski gjør turen enkel. De trenger ikke smøres, så da slipper dere å bruke tid på det. Til barn kan du eventuelt velge smørefrie ski, sier Siw.

I Lørenskog finner du mange skiløyper av ulike lengder og vanskelighetsgrader. Foto: Sidsel Nordhagen

Anton Sport har ski til både nybegynnere og mosjonister, og gir deg hjelpen du trenger til å velge riktig enten du skal ha ski, staver, støvler, langrennshansker- eller votter, en tursekk eller en lue.

– Riktig bekledning er lurt. Du må ikke ha langrennsklær, men det kan gjøre turen bedre både for store og små. Ull innerst anbefales. Vi har ull både til voksne og barn, for eksempel Devold-ull. En langrennsbukse- og jakke fra Swix, Dæhlie, Johaug eller Northug er også fint. Til barn anbefaler jeg ofte en litt tjukkere bukse og jakke, for eksempel fra Swix eller Bjørn Dæhlie.

 

Varmt og godt langrennstøy og tilbehør fra Dæhlie, og ski fra Solomon. Foto: Anton Sport

Er det veldig kaldt ute, kan det være greit å putte et mellomlag av fleece eller lignende i sekken, så kan du kle på deg hvis det blir kjølig eller dere skal ta en liten pause.

Det er likevel viktig at du ikke lar utstyret stoppe deg fra å ta en langrennstur med familien, så gjør det gjerne enkelt.

– Det viktigste er at det du har på deg er behagelig, at du kan bevege deg fritt og at du ikke blir kaldt. Og så er det alltid smart å ha med en sekk med litt ekstra oppi, enten det er en Kvikk-Lunsj, en termos med noe varmt eller ekstra lag med klær.

Mange flotte løyper å velge mellom. Foto: Sidsel Nordhagen

Har du likevel lyst til å se litt ekstra fresh ut i skiløypa, anbefaler Siw at du velger noe fra Johaug-kolleksjonen.

– Det koster litt mer, men det er litt annerledes og med litt friskere farger. Hvis du vil se skikkelig bra ut, ville jeg valgt Johaug, sier hun.

Gå en tur med hele gjengen

En frisk gåtur er et annet godt forslag.

– Det er enkelt og du trenger ikke så mye utstyr. Dessuten kan du tilpasse turen til hele familien, alt etter alder og form på de som skal gå turen, forteller Siw.

Unn deg klær av god kvalitet som varmer godt, til lange dager utendørs. Foto: Skogstad

Det viktigste for å få en god opplevelse på gåturen er gode sko, og at du kler deg etter lag-på-lag-prinsippet.

– På en gåtur er det bedre å starte med flere lag og heller ta av deg hvis det blir for varmt. Når det gjelder sko er det aller viktigste at sålen har god gripeevne og at de er gode å ha på. Selv liker jeg best at turskoene går litt opp på ankelen, så de gir god støtte. Det kommer selvsagt også litt an på hvor du skal gå. Skal du kun gå på asfalt, må du også tenke på demping.

Dersom det er svært glatt ute, kan du vurdere å kjøpe piggsko eller eventuelt pigger til turskoene dine. Gåstaver kan være et godt tips for deg som sliter litt med rygg, hofter eller trenger noe å støtte deg på.

Skal du ha med deg en sekk, så anbefaler Siw at du investerer i en god tursekk fra for eksempel Osprey.

Vær aktiv innendørs

Hvis familien liker seg best innendørs i kulda, så er SATS Metro et supert sted å være. Her kan hele familien trene og være i aktivitet, enten sammen eller hver for dere.

– Vi har mange forskjellige gruppetimer som passer godt til alle aldre. Crosstraining er for eksempel en time hele familien kan være med på og jobbe på sitt nivå, sier senterleder på SATS Metro, Vivian Lokshall Sanne.

Hils på Stine og Jenny fra SATS. Foto: Solveig Selj

Hun foreslår også spinning og indoor running – der du selv kan bestemme hvor fort tredemølla skal gå, som timer som alle kan være med på.

– SATS Together er et medlemskap der de voksne kan ha med barn mellom 11 og 14 år. Da kan de trene sammen med foreldrene. Det går jo også an for familien å dele seg opp, og vi har ofte mor og datter eller far og sønn som kommer for å trene. Noen trener til og med i generasjoner med besteforeldrene også, sier hun.

Hun understreker at foreldre må være med barnet. Barn kan ikke trene alene på SATS før de er 16 år.

Alle som starter og tegner medlemskap hos SATS får en time med personlig trener. Dermed får du og familien et tilpasset opplegg helt fra starten, og kan trene det som passer best for dere.

– En personlig trener lager et treningsopplegg som er tilpasset hver enkelt, så da kommer du godt i gang.

– Det er viktig at treningen er lystbetont og at du husker på at litt er bedre enn ingenting. Det er fort gjort å gå for hardt ut, men et par ganger i uka holder i starten, sier Vivian.

Stine og Jenny har på seg den nye kolleksjonen fra SATS sitt eget klesmerke. Foto: Solveig Selj

SATS på Metro er et stort treningssenter med medlemmer i alle aldre.

– Vi har fra de yngste til seniorene om formiddagen. Vi har et bra spinningmiljø, mange gruppetimer og vi er både et lavterskeltilbud og et kult senter, forteller senterlederen.

Finn motivasjon i nytt treningstøy

Er du fortsatt ikke supermotivert for å ta turen på treningssenteret? Kanskje nytt treningstøy kan hjelpe på motivasjonen. SATS Metro har nemlig et godt utvalg av dette, og lite er mer inspirerende enn å kaste seg over treningen i nye og freshe klær.

– Det er alltid gøy med nytt treningstøy. Da føler du deg fin og fresh og det hjelper motivasjonen. Treningstøyet vi selger kan i stor grad også brukes på gåturer ute, sier Vivian.

Lekkert treningstøy hjelper på treningsmotivasjonen! Her er de kledd i ICIW fra topp til tå. Foto: Solveig Selj

SATS selger klær fra blant annet ICIW (ICANIWILL) – et merke som er veldig populært blant de yngre, fra Casall og Under Armour, i tillegg til sitt eget merke, som har en stor kolleksjon av basic treningtøy til en grei pris.

Aktivitet i hjemmet

I disse dager er det ikke uvanlig at en eller flere familiemedlemmer er i karantene på grunn av korona. Men det er viktig å holde seg i aktivitet da også, selv om du kanskje ikke akkurat har et treningsstudio i hjemmet ditt.

– Det er mye du kan få til med lite utstyr hjemme i stua di. Vi har for eksempel mye treningsstrikker, hoppetau og gymmatter som tar lite plass. Eller så er yoga et hett tips hvis du sitter hjemme, forteller Siw Johansen i Anton Sport.

–  Yoga er noe hele familien kan gjøre, du får vært litt i aktivitet og du finner instruksjonsvideoer på YouTube, for eksempel yoga for kids. Det eneste du trenger er en yogamatte, sier hun.