Velvre-hudpleie-Metro_1920x580_360kb

-Slapp av og ta litt ekstra vare på deg selv

Velvære og egenpleie

Har du behov for å unne deg litt luksus og velvære? Hva med hudpleie, massasje, nydelige dufter, fotpleie eller deilige kremer som frisker opp huden? Det er som balsam for sjelen nå i høstmørket. Du finner alt du trenger til nettopp dette formålet på Metro.

Av: Chili Media

Etter en lang koronaperiode og en sommer i sandaler har høstmørket for alvor gjort sitt inntog. Da er det på tide å skjemme bort kropp og sjel litt ekstra.

– Hudmessig er dette en tid da vi er gustne og grove i huden, og hudpleie er spesielt populært. Det er superdeilig å ta en fuktgivende behandling hos oss for å gi huden ekstra glød, sier Helene, som er avdelingsleder hos Råh på Metro.

Råh tilbyr både hudanalyse, massasje, kurer for hudproblemer, hudpleie og fotpleie. Helene råder folk til å ta ekstra vare på deg selv i mørketiden og gi huden glød og fukt. Det gir en god følelse.

– Slapp av, og kom deg litt vekk fra en stressende hverdag. Det er fint å finne roen hos oss. Jeg føler at folk trenger noe ekstra velvære nå etter korona. De trenger å ta ekstra vare på seg selv, sier hun.


Unn deg en avslappende og forfriskende behandling i løpet av høsten. Foto: Råh

Gi huden ekstra glød
Et av tipsene hun gir til å friske opp huden, er en av Råh sine spesialbehandlinger.

– Den varer i 75 minutter og gir totalt velvære. Vi starter med dyprens, deretter serum og masker som er tilrettelagt for huden. Det er også litt massasje for ansikt, nakke og skuldre. Skikkelig deilig.

En annen behandling, som virkelig gir effekt med en gang, er karbonpeel i 60 minutter.

– Denne er ganske effektiv. Hvis du skal gjøre noe for huden som virkelig synes, så er dette det beste vi har. Det gir umiddelbar effekt, og er perfekt hvis du skal på fest eller trenger litt glød, sier Helene.


I høstmånedene og gjennom vinteren blir huden raskt gusten. En av behandlingene hos Råh gir deg gløden tilbake. Foto: Råh

Fotpleie = velvære
Etter en lang sesong i sandaler, er det på tide å ta vare på undersåttene. Det er like viktig å vedlikeholde hele året, noe vi ikke er spesielt flinke til.

– Alle er veldig dårlige på det. Vi pakker inn beina om vinteren og høsten, og så tar vi et skippertak før sommeren kommer. Folk glemmer føttene når vinteren kommer. Det er imidlertid nå du bør starte pleie og forebygging, sier Helene.

Fotpleie er velvære, og på en standard fotpleietime hos Råh fjerner de hard hud, filer negler og sørger for godt med fukt og pleie. Eller du kan unne deg et fotspa.

– Standardpakken er med parafinvoks for ekstra fuktighet. Det er veldig behagelig. Vi lakker også neglene om du ønsker det, det gir liksom det lille ekstra.


Unn deg fotpleie! Vi nordmenn er generelt veldig dårlige på å ta vare på føttene våre, men det gjør mye for velværefølelsen. Foto: Råh

Råh hjelper deg med huden
Råh tilbyr kurer til personer med hudproblemer som solskader, kviser, arr eller hudormer.

De har for eksempel hudpleie i én time som er tilpasset hudormer. Helene understreker at det i slike tilfeller er viktig å kombinere med god hjemmebehandling. Uansett hva du trenger til huden, er det hjelp å få. Eller kanskje du har lyst til å gi bort hudpleie til noen du er glad i?

– Vi har kunder fra 12 til 80 år, og har noe for enhver. Det er mange som får gavekort hos oss, og det er en fin start. Nå er det dessuten snart julebordsesong, og da er det fint å freshe seg opp litt. Huden er et godt sted å starte, sier hun.

Deilig massasje hos Squeeze
Det er lite som er så avslappende og deilig som skikkelig god massasje. Det finner du hos Squeeze på Metro.

– Vi tilbyr profesjonell massasje. Hvis du trenger å stresse ned eller bare vil slappe av, er du hjertelig velkommen til oss, sier Jovita Razutyte hos Squeeze.


Noe av det aller beste for å finne roen og senke skuldrene er massasje. Hos Squeeze på Metro kan du bestille en avslappende massasje eller be massøren ta tak i problemområder.

Kroppen blir sliten innimellom, og kanskje særlig etter en lang periode med hjemmekontor. De færreste har like gode og korrekte stoler og kontorplasser hjemme som på jobb. Det er derfor viktig å ta ekstra godt vare på kroppen, og gi den noe som gir rom for å slappe av.

– Det er viktig å lytte til kroppen og ta vare på den. Kanskje du har noen problemområder? Vi jobber personlig, og prøver å hjelpe deg med alle dine behov. Vi anbefaler også at du gjør noen øvelser hjemme og bruker essensielle oljer, sier Razutyte.

Squeeze tilbyr massasje i 25, 50 eller 75 minutter. Du kan bli medlem og få profesjonell massasje så ofte du vil, og du kan velge akkurat hva slags massasje du ønsker.


Squeeze på Metro kan du bestille en avslappende massasje eller be massøren ta tak i problemområder. Foto: Squeeze


Et gavekort på massasje er også en veldig god bursdagspresang eller julegave. Foto: Squeeze

Duftlys, kroppsoljer og dusjkremer hos Rituals
Etter nydelig hudpleie og avslappende massasje, er det på tide å unne seg litt velværeprodukter som øker godfølelsen hjemme. Rituals på Metro har mange forslag i så måte.

Hva med en body cream, ansiktsmaske, duftpinner, duftlys, håndsåpe, badepulver eller dusjskum? Rituals har alt dette, og mer til.

– Vi har mange produkter vi kan anbefale nå på høsten. Gi for eksempel humøret et løft med et eksklusivt duftlys fra kolleksjonen The Ritual of Mehr. Det skaper en beroligende og avslappende aroma, og er et naturlig og stilig produkt til hjemmet, sier daglig leder ved Rituals på Metro, Isabell Ruud Hardang.


Frisk opp hjemmet – og kanskje spesielt baderommet, med velduftende duftlys. Da får du straks spa-følelsen. Foto: Rituals

Dusjskummet fra samme serie gir energi til sjelen med strålende lys og positivitet.

– Den unike geleen forvandles til et rikt og eksklusivt skum når den kommer i kontakt med vann, og etterlater huden med en silkemyk følelse.


Et velduftende dusjskum og body lotion gir raskt følelsen av velvære. Foto: Rituals

Nyt nydelige kremer og skrubb
Eksfoliering av huden kan også være godt nå i høstmåneden. Det gir en jevnere og mykere hud, samtidig som du tilfører et ekstra lag med velvære til hudpleierutinen din.

The Ritual of Mehr Body Scrub er et perfekt produkt til dette. Den er beriket med 92 prosent ingredienser av naturlig opprinnelse, og de rike oljene i formelen nærer, beroliger og gir energi til huden.

– Bruk skrubben på fuktig hud før du setter deg i badekaret. I stedet for å skylle den av, kan du bare lene deg tilbake og nyte fordelene med skrubben. Sukkeret smelter i vannet og oljene fungerer da som en badeolje, sier Isabell.

Etter badet kan du smøre deg med The Ritual of Mehr body cream, som gir huden næring og er herlig energigivende samtidig som duften sprer glede. Eller du kan ta en ansiktsmaske fra The Ritual of Namaste, som inneholder naturlig AHA for å øke cellefornyelsen og gi strålende hud.


En god rens og en forfriskende ansiktsmaske gir deg gløden tilbake. Foto: Rituals

Skap hjemmekos med duftpinner og lys
Duftpinner og duftlys gir god lukt i hjemmet, og kan bidra til å skape både hjemmekos og en romantisk atmosfære.

– Vi har noen eksklusive duftpinner fra vår Private Collection. De er basert på en sprudlende duft som inneholder frisk sitrus og bær, elegante blomsternoter som peoner og liljekonvall samt sandeltre, som tilfører duften varme og eleganse, sier Isabell.

Duftpinnene gir en nydelig og diskret duft uten å snu dem, ønsker du en mer intens duft, kan du snu pinnene.

– Nyt en elegant og spesiell atmosfære i opptil fem måneder, og kombiner duftpinnene med duftlys i samme serie for å gjøre duftopplevelsen enda bedre.

Duftpinnene gjør at oljen fordamper kontinuerlig, og det er dette som gir den eksklusive duften. 


Tenn levende lys, sett på beroligende musikk, få duftpinnene på plass sammen med en ansiktsmaske, og senk skuldrene i høstmørket. Foto: Rituals

Sminke som varer hos Kicks
Hvis du virkelig skal skjemme bort deg selv i mørketiden, må du også ta turen innom Kicks på Metro. Da får du satt prikken over i-en med nye dufter, gode kroppsprodukter og produktene du garantert trenger når du skal på julebord, i juleselskap eller på fest.

– Nå som folk endelig kan gå ut og danse og være sammen med andre igjen, er det mange som vil ha en makeup som sitter hele natten. Et slikt produkt er en setting spray. Den holder sminken like flott hele kvelden og natten, og finnes i merkene Smashbox, Urban Decay, Mac og Beauty Act, sier Tove Mette Wold hos Kicks.


Sørg for at sminken varer hele dagen og kvelden med en god setting spray. Foto: Kicks

Eyeliner er også et svært populært produkt hos Kicks om dagen.

– Det er veldig trendy, og den legges i mange varianter, både som blyant, tusj og flytende.

Personlige sminke- og hudpleietips
– Et annet godt tips er å unne deg en personlig veiledning i makeup eller hudpleie hos våre eksperter. Avtal tid i butikken, så du får mulighetene til å fornye sminke- og hudpleierutinene dine, sier Wold.

Vil du øke følelsen av velvære hjemme, kan du også finne gode kremer og oljer hos Kicks. I tillegg finner du et bredt utvalg av gode dufter og masker – til både ansikt, hender og føtter.

– Få veiledning av våre eksperter, og finn deg en ny duft denne høsten.

– Masker er noe av det beste og deiligste akkurat nå, når huden på hender, føtter og ansikt er tørre. For hendene kan jeg anbefale Monsun night time Wonder detox Hand Treatment. Bruk gjerne bomullshansker for å optimalisere effekten av kremen, forklarer Wold.

Origins Drink Up-maske skal sitte på 15 til 20 minutter eller hele natten, og gir deilig fukt til ansiktet. For føttene anbefaler hun Monsun bedtime fotmaske.

– Super pleie for tørre føtter.


Fuktighet er et av de viktigste stikkordene for høsten og vinteren og Kicks har mange gode produkter som hjelper deg å opprettholde den gjennom sesongen. Foto: Kicks

Konklusjonen er; alt du trenger for kropp, sjel, hud og velvære, finner du på Metro. Og det viktigste av alt; du fortjener det.