Familie som spiller news

10 TING DERE KAN GJØRE SAMMEN, NÅR DERE ER HJEMME.

Ti gode tips til hva dere kan gjøre sammen, når dere er hjemme !

I disse dager mange av oss hjemme,  vi har samlet ti gode tips til hva dere kan finne på sammen !

 

1 : BAKE/LAGE MAT – Ta med barna og bak sammen ! Ingenting slår nystekte kanelsnurrer eller hjemmelagede skolebrød med masse vaniljekrem <3 Man kan også finne massevis av oppskrifter på nett, så kan man sammen lage middagen, eller en deilig lunsj J

 

2 : SPILL SAMMEN – Det finnes utallige mengder med spill man kan spille sammen !  Alt fra Ludo, puslespill og stigespill, til mer aktive spill, strategiske spill, dataspill og playstation. Litt vennskapelig konkurranse er bare gøy, og kanskje man kan ha en liten premie til vinneren ?

 

3 :HOBBYAKTIVITETER -  Det er bare fantasien som setter stopper for hva slags håndverks-aktiviteter man kan finne på ! Snart er det påske, så hva med å male påske-egg, eller lage søte små påskekyllinger av trolldeig ? Mal et maleri, lag en krans, lag et kjede av perler ! Eller hva med den japanske papirbrettekunsten Origami ? Mulighetene er uendelige !

 

4 : LES EN BOK – Høytlesning på sofaen, eller bare å lytte til en lydbok sammen ? Hva med å krype under pleddet med en god krimbok og en kopp te ? Noen ganger kan det vel kanskje være godt å ta et lite sekund for seg selv også, med en god bok.

 

5 : NETTKURS – Er det noe du alltid har hatt lyst til å lære deg ? Kanskje tiden er nå. På nett finnes det mange muligheter til å lære seg noe nytt ! Har du alltid hatt lyst til å lære spansk, eller kanskje er det fransk som står på lista. Vil du lære deg å hekle, eller sy, eller noe helt annet ? Det finnes kurs for det meste !

 

6 : HJEMMETRENING – At vi må være hjemme og inne, betyr ikke at vi må sitte i ro, heller ! Litt hjemmetrening på stuegulvet kan være godt og morsomt for hele familien ! På instagram finner du i disse dager mange mulige hjemmetreningsprogrammer, og mange ideer til hvordan du kan bevege deg,  og tilogmed få inn noen skikkelig gode treningsøkter for de som ønsker det !

 

7 : VASKE HUSET OG RYDDE I SKUFFER OG SKAP – Vi har vel alle det klesskapet, eller den boden vi ikke vet hvor vi skal begynne med… ! Men dette kan man kanskje gjøre noe med nå ? Sett i gang barna til å rydde rommene sine og få tatt en skikkelig sjau etter hjemmeskolen er over ! Sett på litt høy musikk, dans med kosteskaftet og gjør det til noe gøy !

 

8 : FOTPLEIE – Føttene er noe av det mange av oss ofte glemmer å ta litt ekstra vare på. Så hva med å sette beina i bløt, og gi dere en skikkelig fotpleie. Med litt skrubb og en deilig fotkrem, kommer dere langt. Og er dere først er i gang, kan dere jo ta på ei ansiksmaske og tenne et duftlys også, så blir det nesten som å være på spa (med litt godvilje ;) )

 

9 : RYDDE I HAGEN OG VASKE BILEN – At vi må være hjemme, betyr ikke nødvendigvis at vi skal være inne. Hvis vi har egen hage, og muligheter til å være ute alene, er det kanskje på tide å rydde litt på terassen eller i hagen før våren kommer for fullt.  Har du egen gårdsplass er det gode muligheter til å få vasket bilen også.

 

10 : YOGA/MINDFULLNESS – I tider som dette kan det være godt for både den ene og den andre å faktisk ta noen minutter og roe helt ned… Lukke verden litt ute… På nett kan du finne mange enkle tips og små snutter der du kan ta en ti-minutters yogaøkt, eller meditasjon. Det å strekke litt på kroppen og åpne pusten litt, kan være litt godt for oss alle, både store og små.

 

Og er du, som mange andre, alene i disse dager, står det ingenting i veien for at du også kan benytte disse tipsene for å finne på noe gøy og få tiden til å gå <3