Sitronkarameller_ny

6 deilige påskefristelser

Påsken nærmer seg med stormskritt, og selv om vi ikke skal på hytta i år, betyr ikke det at vi ikke kan kose oss med deilige påskefristelser.
Sammen med Kitchn.no har vi samlet noen nydelige påskefristelser til deg, som du kan lage helt selv

 

GUL FRISK PÅSKESMOOTHIE

8 dl ferskpresset appelsinjuice
1 stk stor mango
4 stk pasjonsfrukt
3-4 cm ingefær
8-10 stk isbiter

Bland ferskpresset appelsinjuice, mango og ingefær (uten skall) i en blender og kjør på maks hastighet i et par minutter.

Fordel smoothien i fire høye longdrinkglass sammen med isbiter. Topp med én pasjonsfrukt pr. glass – del i to, skrap ut innholdet med en skje og rør rundt. Pynt med en skive fersk mango og mynteblader – servér og nyt!

https://www.kitchn.no/bli-no-1/oppskrifter/gul-frisk-smoothie/

 

SYRLIG PÅSKE-LEMON CURD

2 egg, pluss 2 eggeplommer
165 g sukker
80 g smeltet og avkjølt, usaltet smør
Skall og saft fra 2 økologiske sitroner

Pisk egg, eggeplommer og sukker i en liten bakebolle til det er jevnt.Ta det over i en gryte og la det stå på svak varme. Tilsett smør, saft og sitronskall, og pisk konstant til massen får en kremet konsistens. Hell deretter massen gjennom en sikt og ta den så over i ønsket serveringsglass, og avkjøl før servering. Holder i kjøleskapet i ca 2 uker, serveres gjerne sammen med ferske scones eller kjeks.

https://www.kitchn.no/bli-no-1/oppskrifter/lemon-curd-en-syrlig-paskefristelse/

 

SITRONKARAMELLER

1 dl ferskpresset sitronsaft
1,5 dl fløte
50 g smør
200 g sukker
75 g glukosesirup

Kok opp sitronsaft, fløte, sukker og glukosesirup i en gryte. La karamellen koke til den er 122 grader (bruk et sukkertermometer). Det tar litt tid, så vær tålmodig og husk å holde øye med termometeret.

Dekk en liten kakeform eller ildfast form (ca. 15 x 15 cm) med bakepapir.
Når du har fått riktig temperatur på karamellen tar du gryten av platen og tilsetter smøret. Rør slik at smøret blander seg med karamellen og hell massen i formen.
La karamellen avkjøles til romtemperatur og skjær den i små biter. Pakk eventuelt de små karamellene inn i cellofan eller bakepapir. Oppbevar de ferdige karamellene lufttett og kjølig.

https://www.kitchn.no/bli-no-1/oppskrifter/sitronkarameller/

 

HJEMMELAGET GELEGODTERI

Deilige friske gelegodterier kan være et godt alternativ til det vanlige smågodtet i påsken. Her har du en superenkel oppskrift på frisk og fruktig gelegodteri

1 liter valgfri juice (til påske er det jo sikkert fint å lage med en gul juice
2 ss sitronsaft
5 ss gelatinpulver (eller tilsvarende i plater)

Varm sakte opp juicen og sitronsaft i en kjele og tilsett gelatin. Rør til det har løsnet opp (ca 5 minutter). Dette skal ikke koke.
Avkjøl 10 min i kjelen før du har oppi silikonformer eller ildfaste former. Sett i kjøleskapet over natten. Oppbevar i  lufttette bokser i kjøleskap.

https://www.kitchn.no/bli-no-1/oppskrifter/gelegodis/

 

PÅSKEMUFFINS

3 egg
3,5 dl sukker
225 g margarin
2 dl melk
5 dl hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker

Dette er en grunnoppskrift som kan brukes til alle typer muffins. Oppskriften gir ca 24 muffins.

1. Egg og sukker vispes til eggedosis.
2. Smøret smeltes, ha i melken.
3. Det tørre blandes og has i eggedosisen vekselsvis sammen med melkeblandingen.
4. Stekes på 180°C i ca. 20 min.

Lyst til å eksprimentere litt?

  • Sjokolademuffins: tilsett 2 ss kakao.
  • Sitronmuffins: tilsett revet skall av 1 sitron og 2 ss sitronsaft.
  • Bringebærmuffins: legg 4-5 friske eller frosne bringebær på toppen av muffinsene.
  • Muffins med sjokoladebiter: legg 4-5 sjokoladebiter på toippen av muffinsene.
  • Kanelmuffins: tilsett 1 ts kanel.
  • Bananmuffins: tilsett 2 moste bananer og 4 dråper mandelessens.

https://www.kitchn.no/bli-no-1/oppskrifter/paskemuffins/

 

HJEMMELAGET PÅSKEMARSIPAN – Kolibriegg

En tradisjonell godbit i påsken er Kolibriegg ! Disse kan man også  lage enkelt selv.

500g marsipan (kjøpt eller selvlaget)
Gul konditorfarge/fargepulver (valgfritt)
1 ss kokosfett
100g mørk sjokolade
Tutti Frutti-strø

Farg marsipanen gul med konditorfarge ellerfargepulver , til ønsket gulfarge og form til egg i ønsket størrelse.
Smelt sjokolade og kokosfett over vannbad ( La sjokoladen smelte før du rører i den)
Dypp marsipaneggene i den smeltede sjokoladeblandingen (forsiktig, den er varm) og legg på matpapir, og strø over ønsket mengde tutti frutti-strø.
Avkjøl i kjøleskap. Putt gjerne i fine Norgesglass, så er det også fin påskedekor.

(privat oppskrift)