toppbilde_mote

Vårens motetrender

– for dame og herre

Fuglene kvitrer, solen titter frem, temperaturen stiger og blomstene viser sine farger. Alle sikre og herlige vårtegn. Her deler butikksjefene ved to av motebutikkene på Metro noen av sine inspirerende tips for vårens motetrender.

 

Av: Chili Media

 

Hvilke farger, mønstre og tilbehør gjelder denne sesongen? Hos KAOS og VILA jobber det dyktige ansatte, som her forteller deg hva du bør se etter i butikkene.

Det florerer av fine farger og mønstre i klesbutikkene på Metro. Foto: Bjørn Wad

 

90-tallet er på vei tilbake!

Lars Peter Raknes, som er butikksjef ved klesbutikken KAOS på Metro, kan fortelle at det er avslappet mote som gjelder for herrene nå.

 

Vi ser at motebildet er litt mer avslappet og komfortabelt denne våren. Både bukser og overdeler får mer volum. De autentiske denim-vaskene er viktige, og det skal gjerne være lyse jeans. 90-tallet er på vei tilbake!

 

Ta turen innom klesbutikken KAOS! De ligger på plan 2, ved siden av FLOYD. Foto: Bjørn Wad

 

Hos VILA jobber blant annet butikksjef, Kia Salling, som trekker frem fire trender som kjennetegner vårens motbilde for damene: colour block/sterke farger, blomsterprint, broderie anglaise og denim/soft denim. 

 

Soft denim er et stoff laget av Tencel, som er et eget varemerke for lyocell. Det ser ut som denim, men er mykere og utrolig behagelig å ha på, forteller hun.

 

Hun forklarer at vi kommer til å se mye av blazere og dressbukser fremover, gjerne i sterke farger. Samtidig vil motebildet være preget av hvite skjorter, gjerne med fine detaljer eller blonder.

 

Velkommen inn til VILA! Du finner butikken på plan 2, via à vis Bjørklund. Foto: Bjørn Wad

 

På herrefronten er det er det overshirt som gjelder.

 

Det viktigste plagget har vi allerede sett et par sesonger; overshirt. Eller på godt norsk skjorte-jakke. Plagget er svært anvendelig - tidlig på våren bruker du den gjerne med en jakke eller vest utenpå, og når det blir varmere i været kan du bruke den som jakke, sier Lars Peter.

 

Han trekker også frem jeans som et annet viktig plagg denne sesongen.

 

– Sesongens jeans kan veldig gjerne være av en lysere vask. Hvis du føler deg trendy kan du prøve deg på å bruke løse og avslappede passformer, som vi kommer til å se mye av, men vi kommer nok fortsatt til å selge flest av de smalere modellene.

 

Klokke fra GANT/Bjørklund kr 2998. Ring fra Felix/Bjørklund kr 398. T-skjorte fra Mads Nørgaard/KAOS kr 500. Bluse fra VILA kr 399,95. Armbånd fra Snö of Sweden/Gullfunn kr 499. Jeans fra Lee/Carlings kr 999. Overshirt fra GABBA/KAOS kr 1200. Veske fra The Monte/Bagorama kr 999. Jeans fra Bik Bok kr 599.

 

Tekstiler, farger og mønstre

Blått, burgunder, striper, ruter, kordfløyel, skinn, velur, blonder, tyll, rysjer - hva skal vi se etter denne sesongen?

 

Det er mange lyse farger denne våren, som for eksempel hvit, offwhite, kremfarger, lyse blåfarger og lysegrått. Og jo nærmere sommeren vi kommer, desto flere av pastellfargene vil vi se i butikkhyllene, sier Lars Peter.

 

Han forteller videre at 90-talls klassikeren, med en lys jeans og hvit t-skjorte, ikke blir et sjeldent syn de neste månedene.

 

 
Jeans fra GABBA/KAOS kr 1300. T-skjorte fra Jack & Jones kr 149,95. Armlenke fra Pan Jewelry/Gullfunn kr 599. Genser fra Mads Nørgaard/KAOS kr 1000. T-skjorte fra Clean Cut Copenhagen/KAOS kr 400. Sneakers fra Stockholm Design Group/DNA kr 1499. Caps fra Goorin Bros/KAOS kr 500.

 

I et motebilde hvor komfort er viktig kommer lin-plaggene til å være sentrale, både skjorter, bukser og shorts. Vi har kjøpt inn massevis av lin i år! Selvfølgelig mye skjorter, med lange og korte ermer, men vi har også kjøpt inn full lin-dress i tre deler, forteller Lars Peter.

 

For damene er det sterkere statement-farger som gjelder. Kia fra VILA forteller at grønt, rosa, lilla/lavendel og blått er blant de mest populære i år. Fargene kan brukes separat med et annet nøytralt plagg, eller sammen for en mer dramatisk effekt.

 

Colour block, som er å blande ulike plagg med sterke farger i samme antrekk, er en stor trend som kan styles opp og ned, alt etter hvilket humør eller hvilken setting du er i, forteller Kia.

 

Blomsterprint er også stort denne våren, og fortsetter utover sommeren. Det blir masse plagg med fine, små blomster i fantastiske farger, både som trykk på kjoler, men også på gensere og cardigans. Disse kan kombineres sammen med et par jeans - det blir ikke mer vårfølelse enn det!

 

Ellers trekker hun frem de populære kjolene i kordfløyel, som passer flott med sorte strømpebukser eller tights nå som det fremdeles er kaldt.

 

Hårklype fra Bik Bok kr 39. Genser fra MBYM/FLOYD kr 999. T-skjorte fra ICHI/FLOYD kr 299. Klokke fra Daniel Wellington/Bjørklund kr 1399. Sneakers fra Stockholm Design Group/DNA kr 999. Skulderveske fra H&M kr 149. Kjole fra VILA kr 499,95. Foto: VILA

 

Denim, denim og mer denim!

Dongeri, eller denim, kommer i mange ulike former, fasonger og nyanser. Hvilke skal vi være på utkikk etter denne sesongen?

 

Klassiske denim jeans er alltid stort på våren og de lyse jeansene trender allerede. Lyse blå jeans eller sandfargede/lys beige jeans er perfekte nå, med en hvit skjorte og en fin ull/bomullsgenser i rosa, blå eller grønn ovenpå eller rundt skuldrende, sier hun.

 

Hun forteller at “denim on denim”, bruke flere plagg med dongeristoff, er stort denne våren, og at det gjerne skal være ton-i-ton.

 

Korte denimjakker ser vi også til våren. Disse tar seg godt ut til både skjørt og kjoler, gjerne med blomsterprint. Om du ønsker å bli med på trenden kan du for eksempel investere i en ny denimjakke og bruke den sammen med et av de gamle favorittjeansene fra skapet, sier hun.

 

Sesongens tilbehør

Lars Peter er ikke i tvil om hva som gjelder av tilbehør for vårsesongen:

 

Vi ser at flere menn begynner å bruke små skjerf i halsen, slik som skjerfene Christian Ringnes er så kjent for. Dette er nok ikke noe alle menn er komfortable med, men en kul måte å skille seg litt ut på.

 

Han nevner også at capser preger motebildet de neste månedene.

 

Vi har faktisk vært så heldige å få rettighetene til å selge de superpopulære capsene fra Goorin Bros. Disse tror jeg vi kommer til å se overalt fremover, forteller han.

 

Hos damene er det smykker som gjelder av tilbehør - både til ørene, hals og hender.

 

–  Det som blir sentralt av tilbehør er garantert smykker, både i gull og sølv, og gjerne med diamanter eller fargede steiner. Ellers ser vi mye av klassiske perleøredobber, earcuffs og 3-i-1-halskjeder, sier Kia.

 

Smykke fra VILA kr 129,95. Ring fra Bjørklund kr 398. Skinnbelte fra KappAhl kr 399. Caps fra Goorin Bros/KAOS kr 500. Øredobber fra VILA kr 199,95. Gullfarget ring fra Felix/Bjørklund kr 298. Polariserende solbriller fra H&M kr 149. Ring i stål fra Felix/Bjørklund kr 298. Earcuffs fra H&M kr 79,90. Solbriller fra BikBok kr 99. Hansker fra Matinique/KAOS kr 700.

 

Ekspertene tipser - vårens nøkkelplagg

– Hvis jeg skal anbefale ett plagg som alle damer burde ha i garderoben denne våren er det en kjole med broderie anglaise. Kjolen kan gjerne være i en sterk farge, men vi har også flere nøytrale valg dersom du ikke er glad i sterke farger. Kjolen kan du kombinere med strømpebukser i fleece frem til varmen kommer, forteller Kia.

 

Hun foreslår også å kombinere disse kjolene med en deilig strikket genser over, en denimjakke for en romantisk boheme-look, eller en kort skinnjakke for en røffere look.

 

Lars Peter hos KAOS går tilbake til den trofaste overshirten.

 

Personlig synes jeg plagget er utrolig anvendelig både med tanke på anledninger og alle mulighetene for å sette sammen antrekk. Her kan du gjerne ha flere ulike å variere mellom i garderoben.