toppbilde-rituals-julegaver-guid_360 kb

17 gode julegavetips til han og henne

Aner du ikke hva du skal gi i julegave i år? Vi vet det kan være vanskelig å finne en god plan for alle julegavene. Her har vi samlet 17 gode julegavetips til han og henne fra et utvalg av butikkene på Metro, som garantert vil falle i smak denne julen.

Tekst: Chili Media

Enten du er typen som elsker å planlegge julegaveinnkjøp og pakker inn gavene med omtanke og dekorative detaljer, eller du blir stresset bare av tanken på julegaver – på Metro vil du finne julegavene til alle du holder kjær. 

Vi har snakket med et knippe av ekspertene i butikkene på senteret som her deler sine beste julegavetips til ham og henne i år. Overraskende mange av tipsene er harde pakker, som vi vet mange kommer til å sette pris på.

Fem praktiske og flotte gaver til hjemmet
– Knivene fra Global og Mac er fantastiske, japanske kniver som må oppleves. Matlagingen vil gå som en lek på kjøkkenet for både gourmetkokken eller amatørkokken. En skarp kniv under treet er langt bedre enn ti sløve i skuffen, sier Anne Johansen ved Kitch’n på Metro.


En lekker kniv er den perfekte julegaven til den som har alt. (Foto: Kitch’n)

Kitch’n har mange flotte gaver som mottakeren garantert vil få bruk til både hverdags og fest, og det er derfor helt sikkert at det ikke blir en gave som stues bort og støver ned.

– De flotte og fargerike emaljerte bollene fra Cathrine Holm har et veldig populært retrodesign og kommer i forskjellige størrelser, forteller Anne.


Cathrine Holm-bollene er blitt ikoniske og passer inn i ethvert hjem. (Foto: Kitch’n)

De fine bollene kommer i både svart, grått, gult og oransje, og i størrelser fra 10 centimeter til 24 centimeter.

– Vinglassene fra Lykketegning, med hyggelige ord å huske på i hverdagen, er flotte venninne- eller vertinnegaver.

På vinglassene kan du blant annet lese fine påskrifter som «Slipp drømmene fri og svev litt» og «Pust livet er nå».


Skal du i juleselskap er det hyggelig å gi en flott vertinnegave. (Foto: Kitch’n)

– Med Sodastream Power lager du bobler med ett enkelt trykk på en knapp. Power er en elegant maskin som er preget av sin stilrene kappe i børstet stål.


Å lage sitt eget kullsyrevann er blitt svær populært de siste årene. (Foto: Kitch’n)

Butikken selger smakstilsetninger, som blant annet smaksnyheten Pepsi Max Lime.

Deilige velværegaver for hjemmespa
– Gavesettene våre er perfekte som julegaver. De inneholder produkter de aller fleste vil ha god nytte av i hverdagen. Både til seg selv og hjemmet, sier Amalie Andresen Bø ved Rituals.

– I tillegg finnes gavesettene i ulike størrelser og antall produkter, samt med forskjellige dufter. Det er dermed stor sannsynlighet for at du finner en gave som vil appellere til de aller fleste, forteller Andresen.  


Et deilig gavesett som garantert vil bli satt stor pris på. (Foto: Rituals)

Blant gavesettene finner du bestselgende serier som blant annet Rituals of Sakura som har en nydelig duft av kirsebærblomst, Rituals of Karma med en duft av hvit te, Rituals of Holi med fruktige dufter av ferskenblomst, grapefrukt, hvit lilje og flamingoblomst, og Rituals of Samurai med krydret sandeltre.


Rituals har mange ulike sett med dufter som gjør om badet til et deilig spa. (Foto: Rituals)

4 kule julegaver til den sporty
– Padel tennis er en sport som er lett å lære seg og som passer for alle aldre og ferdighetsnivå. Her kombineres action med moro og sosial interaksjon, sier Siw Johansen ved Anton Sport på Metro.

Visste du at padel tennis faktisk er en av verdens raskets voksende idretter? I Spania er det allerede den nest største idretten etter fotball. Det minner om tennis, men i padel tennis benytter du deg av av veggene rundt banen – akkurat som i squash.


Padel tennis er en morsom sport som er lett å lære. Hva med å gi en racket til jul for å kickstarte treningen? (Foto: Anton Sport)

Vil du gi en julegave som kan brukes med én gang, foreslår Siw praktisk tilbehør til vinteraktivitetene.

– Den nye Flight Tracker er en brille inspirert av Oakleys første, ekte store ski- og snowboardbrille, og har en klassisk og stilsikker form og et stort, heltrukket kantdesign med optimert synsfelt i alle retninger.


Tøffe googles er et must for den snøinteresserte. (Foto: Anton Sport)

Flight Tracker-brillen fås i liten, medium og stor størrelse og vil passe til mange ulike ansiktstyper. Den er også konstruert for perfekt integrering med de fleste hjelmer.

– Oakley Prizms eksklusive brilleglassteknologi er utviklet for å hjelpe deg å se kontrastene i fjellet i en rekke ulike lys- og snøforhold.

Det kan likevel være at en litt mykere gave vil slå like godt an hos sportsentusiasten.

– Merinoullundertøyet Tuvegga Sport Air fra Devold er reversibelt med én side som har en flat overflate som gir høy pusteevne, og én side med en 3D-stoffkonstruksjon med luftekanal for å generere ekstra varme.


Myke gaver er ikke nødvendigvis kjedelige. Deilig og varmende ullundertøy er alltid populært. (Foto: Anton Sport)

Baselaget på ullundertøyet kan tilpasses til ulike intensitetsnivåer og endringer i temperaturen ute. Dette designet finnes til både dame og herre.

– Den klare fordelen med dette plagget er at du kan velge hvilken side som skal være mot huden din, avhengig av aktivitetsnivået eller behovet for isolasjon.

4 flotte gaver til den leseglade og kreative
Bøker og hobbyaktiviteter er alltid populære gaver å både gi og få. Hos Ark på Metro har de mange gode tips på lur.  


Krim og hobbybøker om strikking står garantert på ønskelisten til mange denne julen. (Foto: Ark)

– Den nye boken «Wiola Strikk og Bruk» fra Kristin Wiola Ødegård har alt for deg som elsker å strikke, med oppskrifter til både nybegynnere og den mer erfarne strikker, sier Jasmine K. Martinsen, butikksjef ved Ark på Metro.

Ellers trekker hun frem boken «Grenseløs», som er del 16 av krimserien om William Wisting, skrevet av kriminalforfatter Jørn Lier Horst.

I romanen utforsker Horst fenomenet crowdsolving. I boken har en gruppe mennesker funnet hverandre på Internett og sammen forsøker de å løse en forbrytelse; Drapet på en australsk backpacker i Spania.

Også Linn Skåbers nyeste bok «Til oss – fra de eldste» er perfekt å gi bort i julegave.


Underholdende bøker om alderdom med glimt i øyet er en flott julegave. (Foto: Kitch’n)

– Nå er det de eldste Linn Skåber ønsker å bli bedre kjent med. Hun har intervjuet, observert, analysert og skrevet med illustrasjoner av den norske illustratøren Lisa Aisato.

Filosoferende bøker om alderdom rettet mot voksne er helt klart i vinden om dagen. Martinsen foreslår også boken «Kroppen for voksne» av Trond-Viggo Torgersen.

– Her reflekterer han muntert og inspirerende om sin aldrende kropp og det uunngåelige faktum at han blir eldre.