julebord-toppbilde-vic-ny

13 fantastiske antrekk til årets julebord

– Til ham og henne

I år kan vi endelig samles til selskaper og julebord, og da er det lov å dra på skikkelig når vi skal pynte oss! Paljetter, glitter og glam – ja, takk til alt sammen. Her deler noen av moteekspertene ved Metro sine beste tips til freshe antrekk til årets julefester, til både ham og henne.

Tekst: Chili Media

Ettersom det ikke helt ble noe av fjorårets julebordsesong, lengter vi etter å slå litt ekstra på stortromma i år. Nå er det høyst på tide å legge bort joggedressen og finne frem finstasen. Eller kjøpe seg noe nytt og fint. For butikkene bugner over av lekre juleantrekk.

Vi har spurt noen av moteekspertene ved Metro om deres tips til hvordan du kan bli dronningen – eller kongen – av julebordet.  

Partykjoler til henne og tøffe slips til ham
– Til julebord-sesongen er det skimmer og gull i klærne som gjelder for dame, samt bling-bling. Vi har knekorte kjoler, myke og gode fløyelskjoler, korte kappeskjørt og kjoler med puffermer, sier Therese Gjerdrum, butikkleder ved Vic på Metro.

Butikken har også flotte silkebluser, blondetopper og fløyelsbukser.


Gå for en vakker julekjole i fløyel eller skinnende materialer i år. (Foto: Vic)

– Det finnes også et stort utvalg av enkle og rette kjoler, med store ermer og snøring i livet. Samtidig tror jeg vi vil se mye vide bukser med skimmer. Det skal gjerne være skikkelig fest, forteller hun.

Når det gjelder farger, går det ifølge eksperten i mye sort og gull, samt blått med glitter og vinrødt. På smykkefronten er det fokus på ørene, og gjerne store smykker, for den som liker det. Et eksempel er store blomster med blanke krystaller.


En nydelig silkebluse sammen med vide bukser kan være like fint som partykjolen. (Foto: Vic)

Til gutta er det en fin dress som gjelder.

– Her har vi en basic-serie som går igjen. Til dressen kan du velge om du vil bruke slips og skjorte, eller kombinere bukse og blazer med en finere og tynn ullgenser inni, sier Therese.

– Vi selger mye blått til herre. Hvis kunden har en klassisk, sort dress fra før, så kombinerer de den heller med en kul og stilig skjorte. Likevel er det en god del som velger å bruke den klassiske, hvite skjorten.

I butikken finner du også mange tøffe slips med print, som eksempelvis striper og farger som høstoransje og fine blåtoner, grønt og cognac. Et enkelt og godt grep for å løfte dressen og gi den et spennende uttrykk.


Gutta kan gjerne rocke opp dressen med en tøff skjorte denne julesesongen. (Foto: Vic)

– Vi har sko som passer perfekt til dressen i matchende cognacfarge. Hankie, altså lommetørkle, er blitt en supertrend som kommer i mange forskjellige farger. Det er populært å velge slips og lommetørkle i samme farger, men med ulike mønstre.

I tillegg har Vic belter som gjerne skal matche skoene.

 

Klassisk blådress til ham
– Vi har ikke vært ute på halvannet år, så i år skal en gjerne pynte seg litt ekstra når en først skal noe gøy, sier Kjersti W. Hagen, butikksjef hos Ødegaard Herre på Metro.

– Dressen kan du tone opp eller ned – det kommer an på hvordan julebordet er. Vi selger mye blåtoner på dress, og tilbehøret er ofte brune sko med matchende belte.

Ødegaard Herre har dresser fra både Riccovero og Frislid, som begge er norske merker med lang tradisjon og et bredt sortiment uansett hva du er på utkikk etter.


Den klassiske blådressen med matchende slips blir aldri feil på julebord. (Foto: Frislid)

Når det gjelder slips, selger butikken gjerne farger som blåtoner med litt brunt, som matcher skoene.

– Noen pynter seg opp med silkeskjerf i halsen istedenfor slips, hvis de vil være ekstra fine. Da er varianten ascot et godt alternativ, som er et litt kortere og bredere skjerf av fine materialer som gjør seg godt i halsen. De fleste velger likevel et slips til dressen.

– Uansett burde du ha et tørkle i lommen på dressen, i hvert fall de som dropper slips har gjerne et tørkle.


Ødegaard Herre foreslår lekre brune skinnsko til dressen i år. (Foto: Frislid)

Når det gjelder skjorter, selger butikken mange hvite varianter. Her finnes det likevel flere alternativer hva gjelder materialer og mønstre i samme farge som skjorten, som løfter findressen.

– Ønsker du litt farger, går du gjerne for hvite skjorter med fargerike knapper. Er dressen blå, er det fint med en blå kontrast i kragen eller på knappene.

Har du har lyst til å gå for noe annet enn en hvit variant, foreslår Kjersti en lyseblå skjorte.

– Vi har også fine hvite skjorter med overruting. Smårutete skjorter er veldig lekkert.

Når det gjelder hva du skal holde varmen i over dressen, foreslår hun en kort frakk.

– Vi har flotte frakker i både mørk blått og lys grått. 

 

Stort utvalg partykjoler
– Finn kjolen som passer din stil og personlighet blant det store utvalget av glitter, paljetter, velur og volanger, sier Marlena Demir, butikkansvarlig ved Floyd på Metro.


Hos Floyd finnes det nydelige julekjoler til alle fasonger. (Foto: Floyd)

Butikken bugner over av lekre partykjoler. Her finner du alt fra den klassiske røde blondekjolen og den lille sorte, til glitrende paljettkjoler, flatterende omslagskjoler som kler alle fasonger og maksikjoler med volanger.


Glitter, paljetter, velur og volanger preger årets julekjoler fra Floyd. (Foto: Floyd)

– Hos oss hjelper vi deg med antrekket til julens festligheter. Velkommen til en hyggelig handel.