toppbilde

Vårens vakreste trender fra interiørbutikkene på Metro

Endelig er våren snart her. Her forteller ekspertene fra interiørbutikkene på Metro om vårens vakreste trender og gir deg samtidig gode tips og inspirasjon til hvordan du kan ta dem inn i hjemmet ditt.

Tekst: Chili Media

 

Med våren får naturen endelig fargene sine tilbake – og farger er også det som står sterkt blant interiørtrendene denne sesongen.

 

Vi har snakket med to av ekspertene ved interiørbutikkene på Metro som forteller om de store interiørtrendene innen farger, tekstiler, materialer, planter og blomster, og som deler gode tips og gir deg ny inspirasjon i den herlige tiden som kommer.

 

Bilde fra interiørbutikken Feel på Metro.

Vårens interiørtrender er fargerike og varierte. Foto: Feel

 

Friske farger ringer våren inn

Hvilke farger vi ønsker å omgi oss med i hjemmene våre varierer med sesongene. I høst var det mørkere farger av blått, oransje og grønt som var gjeldende. Nå ser vi mot lysere tider, og fargepaletten for årets vårsesong klar:

 

I år skal fargene være varme og gi oss glede og ro. Denne våren kommer vi til å se mye av duse pasteller og lyse jordfarger i beige, nude, fersken, brun, dus grønn og lys lilla, sier Therese Fjeldstrøm, assisterende butikksjef ved Casa Design på Metro.

 

I tillegg til fargerikt interiør og dekor, trekker hun frem at sort har kommet for å bli.

 

Her kan du kombinere mange farger og toner, som skaper utallige kombinasjoner i interiøret.

 

Velkommen til Casa Design på Metro. Foto: Bjørn Wad

 

Interiørbutikken Feel opplever det samme.

 

Denne sesongen ser vi et stort spekter av farger, og vi selger flere produkter med fargen enn noensinne. Typiske farger for denne sesongen er ulike nyanser av jordtoner, offwhite, blått og mangfoldig grønt, sier Maiken Fredriksen, butikksjef ved Feel på Metro.

 

Deilige tekstiler og robuste materialer

Denne våren henter vi generelt mye inspirasjon fra naturen. Det ser vi på bruken av farger innen både tekstiler og materialer, forteller Maiken.

 

Spesielt jordtoner og flere nyanser av grønt vil dominere i tiden fremover. Planter og blomster kjennetegner også at våren er på vei. Her kan du pynte opp spisebordet eller stuen ut ifra den vårlige paletten.

 

Bilde fra interiørbutikken Feel på Metro.

Velkommen til Feel på Metro. Foto: Feel og Bjørn Wad

Putetrekk fra Holmen/Feel, kr 199.

 

Therese ved Casa Design trekker også frem myke tekstiler. Spesielt nevner hun velur og bouclé. Mens velur er kjent for mange, er bouclé kanskje nytt. Sistnevnte er nemlig et karakteristisk strikket eller vevd stoff, som har en myk overflate med løkker og krøller.

 

Maiken hos Feel har samme inntrykk.

 

Fine møbler som står i stil med interiøret og hjemmet er blitt mer og mer populært de siste årene. Mange ønsker en rød tråd i hjemmet hvor både pynt og møbler skal matche. Vi har et bredt spekter av møbler og stoler, og ser at velur er noe som har kommet for å bli.

 

I tillegg til myke tekstiler, er også solid treverk fremdeles i vinden.

 

Blant vårens sesongutvalg finnes det et stort utvalg av produkter i treverk. Alt fra serveringsbrett til dekketallerkener, fat og oppbevaring. Dette er med på å skape en naturlig varm og hjemmekoselig følelse i hjemmet, sier hun.

 

Bilde fra interiørbutikken Casa Design, og produktbilder fra Feel på Metro.

Treverk er en stor del av sesongens trendbilde. Venstre: Casa Design Høyre: Feel. Foto: Bjørn Wad og Feel

Stor dekketallerken fra Modern House/Casa Design, kr 399. Liten dekketallerken fra Modern House/Casa Design, kr 229. Eukalyptus fra Mr. Plant/Casa Design, kr 49. Kopp fra Trend Design/Casa Design, kr 129. Skjærebrett fra Aida/Feel, kr 249. Serveringsbrett fra Holmen/Feel, kr 599. Kakefat fra Modern House/Feel, kr 369. Skjærefjøl fra Aida/Feel, fra kr 179. Serveringsfat fra Modern House/Feel, kr 499.

 

Hos Casa Design ser de at det lyse mangotreverket fremdeles er populært.

 

Dette treverket ser vi fremdeles er brukt på bord, skjenker, fjøler og fat. Dette er et treverk som gir en herlig kombinasjon sammen med vårens farger. Lyse farger som går over til det brune og beige nyanser. Det er et enkelt uttrykk som likevel oppleves eksklusivt, sier Therese.

 

Organisk design er inn

Hos Feel består flere av nyhetene denne sesongen av vaser og potter i varierende farger og stilige, organiske former.

 

Når det kommer til valg av dekorasjon og pynt hjemme denne våren, ser vi at vaser, skulpturer og potter i nye og spennende former er noe av det som trender denne sesongen, forteller Maiken.

 

Bilde av produkter fra Casa Design og Feel på Metro.

Vaser, potter og dekor med ujevne flater og organiske former blir populært denne sesongen. Foto: Casa Design og Feel

Vase fra Edelweiss/Feel, kr 199. Vase fra Feel, kr 179. Potte/lysglass fra Edelweiss/Casa Design, kr 249. Vase fra Edelweiss/Feel, kr 299. Potte fra Edelweiss/Casa Design, kr 399. Vase fra Holmen/Feel, kr 499. Vase fra Edelweiss/Casa Design, kr 399. Figur fra Holmen/Feel, kr 549.

 

Dekk bordet med stil

Når det gjelder borddekking peker Therese på at samspillet mellom fargetoner du velger deg ut, er viktig for å skape et innbydende og dekorativt selskapsbord.

 

Hvis jeg skal plukke ut tre farger til borddekking i år vil jeg si lavendel, leaf og pastel rose.

 

Hos Casa Design finner du et stort utvalg av stearinlys og servietter i alle farger, så her kan du leke deg med ulike farger og finne det som måtte passe deg og tema for anledningen.

 

Bilde av produkter fra Casa Design, og bilde butikken Feel på Metro.

Ikke vær redd for å kombinere ulike materialer, mønstre og strukturer i borddekkingen. Foto: Casa Design og Bjørn Wad

Kopp fra Black Design/Casa Design, kr 69. Stor dekketallerken fra Modern House/Casa Design, kr 399. Skål fra Lene Bjerre/Casa Design, kr 129. Tallerken fra Black Design/Casa Design, kr 79. Middagstallerken fra Lene Bjerre/Casa Design, kr 179. Champagneglass 4pk fra Modern House/Feel, kr 499. Serviettring 4pk fra Edelweiss/Feel, kr 99. Bestikk 16 deler fra Aida/Feel, kr 899. Asjett 20 cm fra Aida/Feel, kr 169. Stor dekketallerken fra Modern House/Feel, kr 299.

 

Maiken kan fortelle at det naturlige og organiske preget også gjelder i borddekkingen hos Feel.


Det gjelder å skape et vårlig preg der du henter frem naturen og tar den med inn. Da bruker vi årstidens planter, blomster og farger.