Interir-2022

Interiørbutikkenes favorittprodukter denne høsten

Enten du vil skape en hyggelig og lun oase for innetid, eller få mest mulig ut av utesesongen før kulden setter inn – her deler butikkene på Metro sine beste tips til hyggelige, dekorative og praktiske produkter denne høsten.

Av: Chili Media

Det er noe eget ved høsten. Når temperaturene faller og den friske høstluften melder sin ankomst. Når solkysset hud blir erstattet av friske eplekinn og du hver dag gleder deg litt ekstra til å komme hjem – til en lun og varm stue, levende lys og koselige innekvelder.

Vi har snakket med interiørbutikkene på Metro som gir sine tips til hyggelige, dekorative og praktiske produkter denne høsten. Sett gode rammer for en hyggelig innetid!

Deilig sengetøy, pledd og håndklær fra Møbelringen

Møbelringen holder til ved Metro Storhandel. Her finner du over 3000 kvadratmeter med inspirasjon, møbler, interiør og tekstiler, og flinke interiørkonsulenter som kan hjelpe deg å gjøre det ekstra hyggelig hjemme denne høsten.

– Høstens trender består av myke, organiske linjer og lune jordfarger. Vi har akkurat nå fått inn en rekke deilige ullpledd, sengetøy, håndklær, duftlys og servise som egner seg perfekt til høst- og vintersesongen, sier Oda Johansen, assisterende butikksjef ved Møbelringen på Metro.

Interiør høst Metro senter Lørenskog
HØST: Et utvalg av sortimentet hos Møbelringen akkurat nå. Varmende materialer og lune, gode farger, samt det du trenger for å dekke bordet til en hyggelig middag. Foto: Møbelringen

Mulighetene for å skape den hyggelige høststemningen innendørs – enten det er hjemme eller på hytta, er altså uendelig.

– Jeg vil spesielt løfte frem utvalget vårt fra det anerkjente merket, Lexington. Vi er den eneste Møbelringen-butikken som fører dette merket og eneste forhandler med Lexington-produkter her på Lørenskog, sier hun.

Fra Lexington kan du velge blant sengetøy, putetrekk, pledd og sengetepper i deilige materialer og farger som raskt setter stemningen for høsten, men også kjøkkenhåndklær og det håndmalte og vakre serviset i keramikk, Icons.

Høstnyheter interiør, Metro senter Lørenskog
STILLEBEN: Blant dekorasjoner er det organiske former i fokus. Lag et stilleben sammen med en designbok fra New Mags. Foto: Møbelringen

– Vi har også et stort utvalg av de dekorative designbøkene fra New Mags, som er dekorative og det perfekte tilbehøret til et sofabord eller en skjenk, sier Oda.

Ta turen innom Møbelringen og hent inspirasjon, og spør de flinke ansatte om tips og råd for å tilpasse stilen etter det uttrykket du ønsker.

Bålpanne for peiskos og grilling fra Jernia

Ønsker du å få mest mulig ut av utesesongen før kulden setter inn, og du virkelig må trekke innendørs, bør du ta turen innom Jernia på Metro. Her finner du det du trenger for å holde varmen når temperaturene synker.

– Vi har flotte bålpanner fra både Sunwind og Espegaard. Dette er robuste og sikre bålpanner som gir deg et koselig bål, men som også kan brukes som grill, forteller Alper Wiik-Gøksu, butikksjef ved Jernia på Metro.

Bålpanne Espegard hytte Jernia
BÅLPANNE: Hos Jernia kan du få kjøpt bålpanne fra blant annet Espegard. Det vil garantert gi litt hyggeligere høstkvelder. Foto: Leverandøren

Begge bålpannene henger over bakken på et stativ med kraftige bein og kan justeres til ønsket høyde. For Sunwind følger gnistfanger med, mens du med Espegaard kan tilpasse tilbehøret slik du selv ønsker. Da med gnistfanger, sidebord i tre, toastjern, vaffeljern eller steikehelle.

– En bålpanne er perfekt for å nyte de siste høstkveldene ute, og med toastjern eller vaffeljern blir det til en hyggelig aktivitet for store og små, forteller Alper.

Espegard vaffeljern bål bålpanne Jernia
PIKNIK: Gå til innkjøp av et vaffeljern, toastjern eller annet spennende tilbehør og lag gode retter på bålpannen. Foto: Leverandøren

Trenger du et sted å lagre ved innendørs i vinter, kan han anbefale vedstableren/vedkurven fra Invite i sort stål med dekorativt glass på begge sider.

Hos Jernia finner du også alt du trenger for å gjøre de siste forberedelsene i hagen før vinteren kommer. Her er Fiskars en storfavoritt og det finnes et bredt utvalg av verktøy og redskaper i god kvalitet til alle oppgaver.

– For eksempel QuikFit takrennerenser som har både børste og skrape, og raskt og enkelt hjelper deg å rense takrennene. I tillegg har vi alt du trenger for å luke, trimme, klippe, rake eller spyle, sier han.

Høstrengjøring høst interiør, Metro senter LørenskogRENGJØRING: Gå løs på høstrengjøringen med de rette verktøyene. Foto: Leverandøren

Levende lys og flott høstservise fra Christiania Glasmagasin

Det mest sentrale elementet for hyggelig høststemning er – levende lys! Blant stedene på Metro der du finner et stort utvalg av fine lyslykter er hos Christiania Glasmagasin.


– Skap hyggelige stunder hjemme med Ingrid lyslykter fra Hadeland Glassverk. Lyslyktene finnes i blått, rosa, gult, aprikos, lys grått og mørk grått og kan kombineres eller skinne alene, sier Elmina Benic, butikksjef ved Christian Glasmagasin på Metro.
Ingrid lyslykt Hadeland Glassverk, Christian Glasmagasin Metro senter Lørenskog
LYS: Ingenting skaper stemning som levende lys. De fargerike lyslyktene «Ingrid» fra Hadeland Glassverk skaper ekstra god stemning. Foto: Leverandøren

Et annet hett tips er det nye tilskuddet til Onyx-serien fra Porsgrund Porselen. De lanseres nå serviset Natur Onyx.

– Onyx har generelt en spennende og innovativ glasur, ulikt noe annet fra Porsgrund Porselen. Der utsiden er helt matt sort, er det blank glasur på innsiden. Den blanke glasuren er reaktiv, som gjør at hver del i serviset gir et unikt og nærmest metallisk fargespill.

Onyx servise Porsgrund Porselen, Le Creuset, Metro senter Lørenskog
INNETID: Høsten er tiden for å samles rundt smakfulle måltider. Her ser du det vakre serviset Onyx og den robuste støpejernsgryten fra Le Creuset. Foto: Leverandørene

Til sesongens festligheter og smakfulle middager, anbefaler Elmina å gå til innkjøp av en fargerik og solid støpejerngryte.

Christiania Glasmagasin har et bredt utvalg fra det populære merket, Le Creuset, og mange farger å velge mellom. Sort blank, sort matt, rød, oransje, retroblå, dyp blå, turkis, sjøgrønn, rosa og hvit er bare noen av dem.

Deilig dundyne og eksklusivt sengetøy fra Princess

Med økende strømpriser er det kanskje mange som frykter en kald vinter. Da kan det ifølge Cathrin ved Princess, være en idé å investere i en skikkelig god og varm dundyne.

– Vi har akkurat fått inn en eksklusiv helårsdundyne i ekstra fin kvalitet som er fylt med 100 prosent ren muscovydun. Den koster litt mer, men det er helt klart en god investering og mange års holdbarhet og 10 års garanti. Den kan også vaskes på 60 grader, sier Cathrin Borgerud, butikksjef ved Princess på Metro.

Hun anbefaler deg å kombinere den deilige dynen med sengesettene deres i egyptisk bomull – en kombinasjon som garantert bidrar til en god natt søvn.
Interiør trend høst Metro senter Lørenskog
SOV GODT: Sørg for en god natt søvn hver eneste natt i høst med en kvalitetsdyne og eksklusivt sengetøy fra Princess. Foto: Princess

– Royal sengesett i egyptisk bomull er utrolig behagelig å sove i. Det puster bedre og føles mykere mot kroppen. Bomull er faktisk litt som ull – det er store variasjoner på kvaliteten, avhengig av hvor i verden det er hentet fra og hvordan det er jobbet med. Egyptisk bomull er det mest eksklusive. Sengesettet finnes i hvitt, blått og blått med mønster.

For å gjøre stuen litt varmere og lunere, er godt tips å gå til innkjøp av gardiner – og da gjerne velurgardiner.

Gardiner i velur fra Princess interiør
VELUR: Velur er nesten synonymt med høst og gir raskt varme til rommet. Foto: Princess

– Velur gir raskt varme til rommet. Vi har mange varianter, blant annet fra seriene Guinness, Loni, Kirin og Zinatra, med pynteputer som matcher. Går for varme jordfarger av oker, rust, blush, nougat og brunt, eller mer mot blått og lille, som også er aktuelt akkurat nå, sier Cathrin.

To inspirerende og lune høststiler fra Nille

Nille har virkelig tatt pulsen på den lune høststemningen og definert to stiler du kan hente inspirasjon fra i høst – Nordic Bohemian og Nordic Creator.

– Nordic Bohemian kombinerer materialer, farger og former som harmoniserer og skaper et avslappende, balansert uttrykk. Stilen er varm og kan enkelt lages personlig ved å kombinere nye favoritter med gamle, forteller Linda Kjeksrud, butikksjef ved Nille på Metro.

Interiør høst Metro senter Lørenskog
NORDIC BOHEMIAN: En stil som kombinerer materialer, farger og former som harmoniserer og skaper et avslappende, balansert uttrykk. Foto: Nille

Patchwork, lag på lag og naturprint dominerer tekstilene. Av interiørdekor er rue og naturlige overflater kombinert med mer matte glasurer. Materialene er velvalgte og av høy kvalitet. Varmt, avslappende, nostalgisk og balansert.

– Nordic Creator er mer minimalistisk enn Nordic Bohemian og setter romfølelse, luft og lys som grunnpilarer i det å skape en god atmosfære. Interiøret består av varme og delikate detaljer, kurvede og myke former, som sammen med spennende overflater skaper blikkfang, selv på avstand.

Interiør høst Nille interiørbutikk, Metro senter Lørenskog
NORDIC CREATOR: Romfølelse, luft og lys skaper en god atmosfære. Foto: Nille

Behagelige kontraster blir skapt av rene linjer, kombinert med skulpturelle former og spennende materialkombinasjoner. Rent, delikat, spennende og nordisk.

Hos oss kan du tilpasse stilen og møblene etter det uttrykket du selv ønsker å skape.