Idrett copy2

Idrett - så mye mer enn fysisk aktivitet

– Det handler om mestring, spenning, samhold og kameratskap. Det viktigste er ikke at du er god, men at du er del av et sunt og godt miljø med trygge rammer, sier Christopher Castberg, senterleder for Metro senter.

Av: Chili Media 

Metro ønsker å bidra til at alle barn og unge i Lørenskog kommune skal ha en aktivitet å gå til – uansett interesse og nivå, og er stolt sponser av et utvalg lokale idrettslag og utøvere.

– Det viktigste er ikke at du er god, men at du opplever mestring og får være del av et sunt og godt miljø med trygge rammer. Det handler om mestring, spenning, kameratskap og samhold, sier Christopher Castberg, senterleder for Metro. 

Som sponsor for NRC Tigers, Fjellhammer IL, Lørenskog IF e-sport og skiskytter, Synne Flaa Lund, ønsker Metro og støtte opp om breddeidretten og sørge for at det finnes et godt tilbud til alle uansett interesse og/eller nivå.

Et trygt og godt spillmiljø
Et unikt sponsorat er samarbeidet med Lørenskog IF e-sport.

– E-sport er et godt tilbud til de som ikke er interessert i annen sport, men som ønsker å være sammen om en lidenskap, et felleskap og en klubb, sier Castberg.

I samarbeid har Lørenskog IF e-sport og Metro åpnet e-sportsenteret – et gamingrom på 200 kvadratmeter i 5. etasje på kjøpesenteret.

– E-sport kan sammenlignes med sjakk, men med ulike spill og konsoller, sier Espen Pettersen Gjester, daglig leder for Lørenskog IF e-sport.

– I Lørenskog IF har vi satset ekstra på og utmerket oss i FIFA. Her har vi et eget akademi, egne trenere og lag som trener sammen flere ganger i uken og konkurrerer mot andre lag i hele verden. Nå har vi to lag som er kvalifisert til verdensserien.

Lørenskog IF e-sport er likevel en klubb som først og fremst skal omfavne hele spekteret.

– Vi har et mål om å bli den største e-sportsklubben for bredden. Det er ikke alle som er gode i fotball eller håndball, eller interessert, og det er viktig at de også har et tilbud. Her kan du spille og treffe folk. Spill og konsoller koster mye penger, men ikke her, så her kan alle være med, forteller Gjester.

En vanvittig rollemodell
Metro får mange søknader om sponsor-samarbeid gjennom året, og selv om en gjerne skulle ha støttet alle, er det ikke mulig å være overalt. Tidligere i år kom det imidlertid en søknad som virkelig varmet om hjertet.

– Synne Lund Flaa fra Lørenskog Skiklubb er den eneste vi er personlig sponsor for. Hun sjarmerte oss i senk med en ærlig, personlig og gjennomført søknad. Hun er en vanvittig rollemodell som satser 100 prosent på noe hun bryr seg om, forteller Castberg.

Flaa er 16 år gammel og har allerede satt seg som mål å bli best i sin gren – skiskyting.

– Jeg har alltid synes skiskyting er en spennende idrett. Det er både gøy, slitsomt og spennende. Du må beherske både ski og skyting, og ingenting er bedre enn følelsen når du skyter fullt hus, forteller Flaa.

Hvem har inspirert deg på veien?

– Lillesøsteren min, Marie, er den som har inspirert meg mest. Hun er ett år yngre enn meg og satser også på skiskyting. Vi har alltid trent sammen, motivert hverandre og har det veldig gøy sammen. Vi er alltid to, både på trening, reiser og i konkurranser.

– Jeg hadde heller ikke klart å satse uten mamma og pappa. Pappa er hovedtrener i klubben og har hatt ansvar for utviklingen min de siste årene. Mamma ordner med alt rundt. Vi har reist rundt hele familien på både trening og konkurranser, som er veldig fint, sier Flaa. 

– Jeg vet jeg kan klare det
Hennes tips til andre som ønsker å finne sin idrett og lidenskap, er å tenke gjennom hva du interesserer deg for og prøve litt ulike aktiviteter hvis du ikke treffer med en gang.

– Det er viktig å ha det gøy på trening, og det må ikke bli for alvorlig for tidlig. Jeg tror det er viktig for at flere skal fortsette med en idrett lenger, sier Flaa.

Hva betyr sponsor-samarbeidene for deg som idrettsutøver og personlig?

– Jeg er så heldig at jeg har fått to gode, lokale hovedsponsorer i Lørenskog – Metro og Elkjøp. Jeg syns det er flott at de vil være med å støtte meg på veien mot målene mine, og jeg håper vi sammen kan vise at det kan komme gode skiskyttere fra Lørenskog.

– Jeg skal jobbe hardt for å bli den beste skiskytteren, og jeg vet jeg kan klare det.

Idrettsglede og mestring med NRC Tigers
Metro senter er også stolt sponsor av NRC Tigers.

– I dag er vi Norge største cheerleading-klubb med cirka 600 medlemmer fordelt på 17 lag med et aldersspenn som strekker seg fra 4 år til 32 år av begge kjønn, forteller Morten Høgberg, styreleder i NRC Tigers.

Han kan fortelle at det å mestre en rutine sammen som lag, bidrar til et sterkt samhold og gode vennskap også utenfor idretten.

– Vi ønsker å være med å gi Lørenskog-ungdom et godt og trygt sted å vokse opp,og være en positiv aktør i lokalsamfunnet. Samarbeidspartnere som Metro er helt vesentlige for at vi skal kunne gi barn og unge et så godt tilbud som mulig.

Som Norges største cheerleading-klubb, er det ikke noen hemmelighet at de også har solide ambisjoner for den kommende sesongen.

– Vi har som mål å ta 4 NM-gull og 4 pallplasser i EM, avslutter Høgberg.

Norges største håndballklubb
Fjellhammer IL er blitt et samlingsted og en arena for alle som bor i Lørenskog og områdene rundt. Klubben har lag og spillere for de minste barna helt opp til seniornivå, og godt over 750 medlemmer.

– Et godt idrettsmiljø gir bedre folkehelse, en meningsfull fritid, tilhørighet og trivsel, sier Karl-Rikard (Kalle) Sillén, daglig leder i Fjellhammer IL.

– Vi ønsker å ha en bevisst rolle der inkludering er i fokus, uansett kjønn, etnisitet, funksjonsevne, sosial eller økonomisk status. Alle skal kunne komme til oss og få opplevelsen av glede og moro som igjen bidrar til at vil fortsette i idretten.

Han understreker at idrett også fremmer god atferd og sunne verdier blant ungdommen.

– Våre samarbeid med aktører som Metro er helt sentralt for at vi skal kunne ha flinke trenere som kan ivareta spillerne våre både med gode håndballferdigheter, men også bidra til å glede, mestring, sosialt samvær og trivsel gjennom idretten.