20 trendy høstjakker fra Metro

20 trendy høstjakker fra Metro - til dame og herre

På utkikk etter en ny høstjakke? Den skal være varm og komfortabel – ikke minst stilfull.  Her gir moteekspertene ved Metro deg sine beste tips, og inspirasjon som sørger for at du finner den perfekte jakken.

Tekst: Chili Media

Selv om vi elsker sommeren og alt den har å by på, er det noe helt spesielt med høsten. Luften blir kjøligere, vinden krispere, fargene tar overhånd og vi starter med blanke ark. Også i klesskapet. Det er få sesonger som er så inspirerende som høsten, og jakker er et av nøkkelplaggene vi elsker å sikre oss nye versjoner av.

Vi har snakket med et utvalg butikksjefer fra klesbutikkene på Metro, som deler sine tips, inspirasjon og snakker om høstens fineste jakketrender til ham og henne.

Til dame - jakker med rutemønster
– Høstens største jakketrender hos oss i år er kåper med ruter, gjerne med litt fargespill, klassiske ullkåper og chunky, kule vester i forskjellige stiler. Skjortejakken i teddystoff eller med store ruter er fremdeles en hit, sier Monica Hansen, butikksjef på Lindex Metro.

– Snittet på en del av årets kåper er litt baggy og med ledig passform. Vestene er mer figurnære, mens skjortejakken er romslig og avslappet. En fordel med snittet på årets jakker er at de er så allsidige, og du kan like gjerne bruke dem til festantrekket som til hverdagsantrekket.

– Skjortejakkene er veldig kule med en hoodie under, og kåpene kan brukes til den klassiske jeanslooken eller når du skal på julebordet.


Kort, rutet jakke fra Lindex, kr 1299,-


Rutete skjortejakke, kr 599,- Grønn, vattert jakke, kr 499,- Fra Lindex


Rutete, lang kåpe fra Lindex, kr 999,-


Grå kåpe i ullblanding fra Lindex, kr 999,-

Overshirt – en trendvinner til herre
– Overshirten, eller overskjorten, er høstens største jakketrend hos oss i år. Den solide, chunky, litt voluminøse, myke og gode skjorten som utstråler høst i både utseende og farge. Du ønsker at plagget skal klemme deg. Denne kan brukes alene eller som et av flere lag, sier Julie Raastad, butikksjef ved Kaos på Metro.

Hun forteller at snittet er noe oversized, men at jakken også til dels har smale silhuetter. Fargene derimot kommer i flere høstlige jordtoner, både dype rustfarger, varme bruntoner, kald sand og nyanser av mørk havblå.

– Kombinasjonene er uendelige og bruken mange. Den kan brukes som en cardigan eller jakke innendørs med en fin skjorte på innsiden. Eller som en skjorte med en fresh eller ensfarget t-skjorte på innsiden, stylet med chinos eller jeans.

– Bruk den som en ytterjakke eller til-og-fra jakke over dagens antrekk, eller som et ekstra lag til en sporty dag i parken med en god genser under og kanskje en deilig, teknisk vest utenpå dette igjen. Tenk lag, lag, lag, forteller hun.


Jakke fra Minimum/Kaos, kr 2200,- Overshirt fra Minimum/Kaos, kr 1200,-


Overshirt fra Urban Pioneers/Kaos, 1500,- Overshirt fra Urban Pioneers/Kaos, kr 1400,-


Teknisk vest fra Fat Moose/Kaos, kr 1200,-

Til dame – det beste alternative i vinterkulden
– Skjortejakker er noe som flyr ut av butikkene for tiden. Både lange og korte, med ruter og ensfarget. Men vi har også tykke og tynne dunjakker, også disse korte og lange, perfekt for når kulden virkelig setter inn, sier Anne Lill Stien, butikksjef på B.Young Metro.

Hun forteller at beige er en av de store fargene denne høsten som kommer til å fortsette utover sesongen, men en ser også en del sort, plomme og militærgrønt.

– Vi har også masse myke, fluffy skjerf og ullskjerf i nydelige høstfarger, både ensfargede og med mønster. Antrekket kan du piffe opp med en av de kule veskene våre med skulderrem, sier butikksjefen.


Kort, sennepsgul jakke fra B.Young, kr 999,95,- Lys grønn, kort jakke fra B.Young, kr 499,95,-


Grå kåpe fra B.Young, kr 899,95,- Flerfarget jakke fra B.Young, kr 1199,95,-


Lang, sort dunjakke fra B.Young, kr 1899,95,-


Beige skjortejakke fra B.Young, kr 499,95,-

Den klassiske frakken - stilig og praktisk
– Den klassiske frakken er et must i skapet. Den kan brukes til finere anledninger og til hverdags. Dress den ned ved å kombinere den med en hettegenser for en trendy look, sier Carina Witnæs, butikksjef ved Boys of Europe på Metro.

– Trucker-jakken i kordfløyel er en klassiker på denne tiden av året. Jakken har et mykt pilefôr på innsiden som gjør den god og varm. Dette er vår favoritt for høsten!

Sesongen blir imidlertid ikke komplett uten en skikkelig god allværsjakke for ruskvær.

– Den tekniske allværsjakken er en varm og vindtett jakke som passer fint til det norske været. Perfekt for en dag i byen, samtidig som den også kan brukes på en tur i fjellet. Den kommer nå i friske farger som oransje, grønn og blå, fortsetter Carina.

– Origins Jacket fra Henry Choice er en komfortabel jakke med god isolering og lengde. Jakken er vindtett, som gjør den til den perfekte jakken denne sesongen. Den kommer i to fine høstfarger, brunt og blått.


Jakke fra Jean Paul, kr 2.799,- Frakk fra Wos Not Wos, kr 2.499,- Fra Boys of Europe


Jakke fra Henry Choice, kr 1899,- Kordfløyelsjakke fra Henry Choice, kr 1899,- Fra Boys of Europe