toppbilde-princess-lys_360kb

Høstens fineste interiørtrender

Dette er høstens aller fineste interiørtrender

Har du lyst til å fornye hjemmet ditt i høst? Her deler noen av interiørbutikkene på Metro sine beste tips og høstens vakreste trender, slik at du kan skape lun og koselig høststemning hjemme hos deg.

Tekst: Chili Media 

Med høstmørket som kommer snikende på stadig tidligere på ettermiddagen, gjelder det å gjøre det så hyggelig som overhodet mulig hjemme. For ingenting er vel koseligere enn å sette seg godt til rette i sofakroken med et mykt pledd, en god bok og noe godt å drikke – gjerne fra en lekker kopp.
Her deler noen av interiørekspertene ved Metro sine beste tips og høstens fineste interiørtrender, slik at du kan få til den perfekte stemningen med både høstfarger, tekstiler og lekre detaljer.


Kunstige blomster blir mer og mer populært og skal helst matche interiør for en fin helhet. (Foto: Feel)

Elegant velur er kommet for å bli
– Denne høsten ser vi mye jordfarger og vi innreder i en rolig og delikat stil av farger. Kunstige blomster blir også mer og mer populært å bruke i hjemmet, og de skal helst matche både tekstil og interiør for å skape en fin helhet, sier Maiken Fredriksen, butikksjef ved interiørbutikken Feel på Metro.


Forny hjemmet med puter i høstens fargepalett (Foto: Feel)

– Det blir kaldere og mørkere ute. Derfor er det viktig å lage en koselig og varm følelse inne! Å tenne lys er med på å skape denne følelsen. Her kan du finne lykter og telysholdere til enhver smak, både sesongrelatert eller de som kan stå fremme året rundt.
Maiken forteller at vi denne høsten bruker mer av naturens fargepalett og trekker dette med oss inn i hjemmet.


Vi drømmer om trendy snurrelys i høstens fargepalett denne sesongen. (Foto: Feel)

– Vi ønsker å få med høstværet inn i stuen. Farger som er populære denne høsten er jordfarger, oransje nyanser og mye grønt.
– Tekstiler kommer i mange forskjellige varianter, men vi ser absolutt at velur er kommet for å bli, både i puter og løpere. Velur gir et elegant preg og er lett å pynte opp og ned med etter hva du dekker det med.

Trenden for naturelskere
– Trenden Into the Green appellerer til naturelskere og er ung, enkel, naturlig, solid og autentisk. Bærekraft og økologi er viktig og produktene bør ha lang holdbarhet. Fargeskalaen er hentet fra et grønt landskap med alle av naturens grønne nyanser. Materialene er myke, ofte i bomull eller lin, sier Line Clasby, butikksjef ved Kid Interiør på Metro.


Forny hjemmet ditt med blått og grønt i høst. (Foto: Kid)


Denne sesongen ser vi til naturen for interiørinspo. (Foto: Kid)

Relaxing handler om balanse, ro, naturlig lys, komfort og funksjonalitet. Trenden er inspirert av skandinavisk design og nordisk og japansk livsstil. Tekstilene er ofte ensfarget i myke materialer som ull, eller med grafiske jacquard-mønstre. Andre elementer er treverk i alle nyanser og accessoirer i transparent glass og runde, organiske former.


Elementer i treverk er populært i høst. (Foto: Kid)


Skap en lun stemning med lys og jordfarger. (Foto: Kid)

Pink Party feirer livet på en modig, leken og ekstravagant måte. Vi drømmer oss bort fra hverdagen med feminine, prangende og overdådige produkter inspirert av barokken. Fargene går fra gammelrosa til sjokkrosa og videre til lidenskapelige, dype, røde og aubergine farger, og litt svart for å skape dramatikk. Gull brukes i accessoirers og småmøbler. Tekstilene er rike med store, florale mønstre eller mikro mønstringer. Gardinene er tunge i velur, og det skal være masse pynteputer og gedigne blomsterbuketter.


Tør du å kombinerer ulike lekre rosatoner i høst? (Foto: Kid)

Pynt opp stua med massevis av puter
– Interiør og farger skal være lunt og i varme toner. Pynt gjerne opp med store grønne planter. Vi ser også at treverk og metall er tilbake. Hytta er viktig for mange, og vi liker å pynte opp hytta like mye som hjemme, sier Therese Fjeldstrøm, assisterende butikksjef ved Casa Design på Metro.


Miks elementer i treverk med grønne planter i høst. (Foto: Casa Design)

Therese forteller at populære farger denne høsten er brente toner som rust, cognac og oker, i tillegg til jordfarger, grønt og svart.


Piff opp sofaen med nye puter i brente toner. (Foto: Casa Design)

– Vi ønsker å ha det hyggelig, lunt og koselig hjemme, og tenne masse lys når høsten og mørketiden kommer.
– Vi selger godt med velurtekstiler, både i puter, gardiner og løpere. Det går mye i puter i forskjellige størrelser, og miks av farger og mønster.


En ny løper eller duk er en enkelt og effektiv måte å fornye hjemmet på. (Foto: Casa Design)

Skal du skaffe deg høstens it-vaser?'
Butikksjef på Princess Metro, Catrin Borgerud, viser til en rekke flotte interiørtrender hos Princess denne høsten. Nå vil vi være sammen og pynte til fest!
Trenden er overdådig og luksuriøs med feminine og elegante detaljer, elementer i gull og friske blomster, som sammen med mørke farger skaper en intim stemning.


Skap en luksuriøs stemning i høst med elegante detaljer i gull og mørke farger. (Foto: Princess)

Blant høstens trender finner vi kombinasjoner av ulike materialer, som velur og lin. Med duker, tøyservietter og løpere i slitesterk og naturlig lin får du et rustikk og eksklusivt uttrykk - perfekt til festbordet.


Gå for ton-i-ton med fargekombinasjoner som rødt og rosa i høst. (Foto: Princess)

Når det gjelder farger, er det særlig ton-i-ton som gjelder, slik som rødt og rosa. En annen av sesongens store interiørtrender er vaser, potter og fat formet som hender, ansikt og kvinnekroppen. 


Trendy vaser og skåler formet som hender, ansikter og kvinnekropper er populært også denne sesongen. (Foto: Princess)