Gaveguide_toppbilde

Gaveguide til de store begivenhetene

Våren og sommeren er de store begivenhetenes tid. Er du i tvil om hva du skal gi i bryllupsgave, konfirmasjonsgave eller dåpsgave? Her deler tre av Metro sine butikkansvarlige gavetips og gode råd.

 

Av: Chili Media

 

Nå blir vi invitert til flere hyggelige begivenheter og festligheter, og etter en lang periode med begrenset antall gjester og lite sosialisering, er det god grunn til å feire litt ekstra akkurat nå.

 

Enten du skal i dåp, konfirmasjon eller bryllup, er det garantert at du vil finne gavene du trenger på Metro. Her har vi snakket med tre butikkansvarlige fra aktuelle butikker på senteret, som deler sine beste gavetips til konfirmanten, dåpsbarnet og brudeparet.

 

Gave, skilt, interiør, Christiania Glasmagasin, Casa Design

I butikkene våre finner du mye fint du kan gi i gave, til både store og små begivenheter. Foto: Casa Design og Bjørn Wad.

 

 

Dåpsgave som varer

Skal du gå for noe personlig, klassisk eller trendy? Kanskje gaven skal sjekke av på flere punkter. Det å finne den perfekte gaven til en stor markering i livet kan være en utfordring, men heldigvis er det er hjelp å få.

 

Et lite barn som skal døpes vet ikke hva det betyr å få en gave, men det betyr ikke at hun eller han i fremtiden vil sette pris på en fin dåpsgave.

 

Shabnam Hussain ved Gullfunn på Metro kan fortelle at det er fremdeles er mange av klassikerne som går igjen i dåpsgaver.

 

– Det mest klassiske vi selger er gullhjerter. Sånn har det vært i generasjoner. De er så enkle å gravere med navnet eller forbokstaven til barnet, slik at det blir personlig.

 

Hun forklarer at gullhjerter til jenter, og tallerkener til gutter er blant de mest populære gavene. Sølvbestikk, tallerkener og kopper kan gjøres til personlige dåpsgaver ved å gravere inn navn, fødselsdato og for eksempel vekt, og tallerkenene kan henges opp på veggen.

 

Smykke, Gullfunn, Metro, servise, gave

Hos Gullfunn og Christiania Glasmagasin finner du mange fine gaver til dåpsbarnet. Foto: Bjørn Wad og leverandørene.

Smykke i gull fra Prins&Prinsesse/Gullfunn, kr 869. Medaljong i gull fra Prins&Prinsesse/Gullfunn, kr 2799. Figgjo Hakkebakkeskogen sett fra Figgjo/Christiania Glasmagasin, kr 699. Sparebøsse fra Prins&Prinsesse/Gullfunn, kr 399.

 

Shabnams tips til dåpsgave er å gå for det klassiske, men kanskje i et nytt design.

 

– Det kommer nytt design av sparebøsser og høydemålere hvert år, og dette er også noe vi ser at mange ønsker å gi i gave.

 

Hun mener at gaven, og hva du skal gi, avhenger av relasjonen du har til dåpsbarnet. En dåpsgave fra en fadder er ikke nødvendigvis det samme som en dåpsgave fra besteforeldre. Men om det skulle havne flere eksemplarer av det samme på gavebordet, kan alt som ikke er gravert byttes.

 

Hos Christiania Glasmagasin på Metro er det et spesielt godt utvalg av dåpsgaver fra fadder, mener daglig leder Elmina Benic.

 

– Vi har pakker med barneservice som er veldig populære, forteller hun.

 

– Figgjo Hakkebakkeskogen eller Figgjo Karius og Baktus går aldri av moten. Vi har også prinser og prinsesser, og norske skogsdyr som mønster på servisene. Dette er gaver som ikke er så dyre, og som du kan gi flere deler av ved dåpsbarnets bursdager senere.

 

Dekor, bryllup, interiør, Casa Design, gave

Figurer fra Willow Tree/Casa Design, fra kr 299. Figur “Promise” (til venstre), kr 499. Foto: Bjørn Wad.

 

Casa Design på Metro er en butikk med gaver som ikke alle andre har. Her vil du finne de litt mer unike dåpsgavene. For eksempel de populære Willow Tree-kolleksjonene som består av tidløse og dekorative figurer i tre.

 

– For eksempel en utskåret trefigur av et barn som holder et hjerte eller en ballong. Det er en stilig og noe utradisjonell dåpsgave, samtidig som den forteller noe til mottakeren og symboliserer en begivenhet i livet, sier butikksjef Therese Fjeldstrøm.

 

Tips: Ta med en blomsterbukett til foreldrene, som garantert har stått på de seneste dagene. Floriss på Metro lager nydelige buketter og blomsteroppsatser og du kan også bestille dem hjem.

 

 

Konfirmasjonsgave til gutter og jenter

Utvalget i konformasjonsgaver er enda større enn til dåp. Tenåringsbarna har gjerne sterkere ønsker enn de aller minste, og det kan være litt lettere å kjøpe gave til en konfirmant.

 

Shabnam ved Gullfunn på Metro kan fortelle at mange konfirmanter vet hva de ønsker seg, og at de gjerne har en ønskeliste. Blant utvalget hos Gullfunn er det likevel noen gaver som utmerker seg.

 

– Ungdommen vil gjerne ha trend-smykker, og ørepynt med charms som er en trend nå, forteller hun.

 

Gullfunn, gave, smykker, gull, sølv

Fra Gullfunn: Øredobber i gult gull, 0,08ct, fra The Diamond Icons, kr 7599. Smykke i gult gull, 0,05ct, fra The Diamond Icon, kr 3699. Bamseanheng fra Tutti Frutti, kr 249. Klokke fra Michael Kors, kr 3495. Mansjettknapper og slipsnål fra Alexander, kr 599. Øreringer i forgylt sølv fra Pan Jewelry, kr 1199. Diamantring i hvitt gull, 0,09ct, kr 2999. Diamantøredobber i hvitt gull, 0,16ct, kr 3999. Mansjettknapper i forgylt sølv fra Alexander, kr 1199. Klokke fra Tommy Hilfiger, kr 1998. Foto: Leverandørene.

 

– Samtidig er det mange jenter som får sin første diamant ved konfirmasjonen, enten det er på en ring eller noe annet. Allianse-ringer som markerer de store begivenhetene i livet, er veldig fint og personlig å få. Til gutter går det veldig mye i slipsnåler og mansjettknapper, og dette kan graveres for å gjøre det unikt.

 

Hun forteller at også gutter kan ønske seg smykker til konfirmasjonen, dersom de allerede bruker det.

 

– Ikke så mange 15-årige gutter bruker smykker, men å kjøpe noe med tanke på framtiden kan fungere. Mange gutter får mansjettknapper, men hvis de får for mange, så bytter de i klokker. En klokke er også flott å gi bort, for det er flott å ha en stilig klokke eller to som kan brukes til en dress, sier Shabnam og legger til:

 

– Hvis noen kommer inn og ikke vet hva de skal gi, pleier vi å vise til smykkeskrin og klokkeskrin som også har litt plass til små smykker. De vi har er i skinn, og mange setter pris på å få det i gave.

 

 

Et mekka for bryllupsgaver

I alle tre butikkene finner du også gaver til en av de største og mest minnerike begivenhetene i livet – nemlig bryllup. Å gi noe til hjemmet som de som gifter seg skal bygge opp, er en bryllupsgave med personlig preg.

 

– Det er en fordel å kjenne litt til hva slags stil brudeparet har hvis du skal gi noe til hjemmet, men jeg vil gjerne tipse om noen morsomme skilt vi har, der et av dem består av de tre viktigste ordene i et ekteskap: «Jeg tar oppvasken», sier Therese fra Casa Design med et smil.

 

Gave, bryllup, servise, skilt, dekor, interiør, kopp, Casa Design

Servise fra Laura Ashley: middagstallerken, kr 269. Frokosttallerken, kr 199. Asjett, kr 165. Bolle, kr 165. Krus, kr 179. Krus med mann/kone fra Børskompagniet/Casa Design, kr 99. Skilt fra Børskompagniet, fra kr 79. Foto: Bjørn Wad og leverandørene.

 

– Vi har mange sånne skilt, og hvis brudeparet setter pris på en spøk, så er dette fine gaver. Tre-figurene fra Willow Tree er fine her også, for det er så mange å velge mellom og du kan finne den som passer akkurat det brudeparet du skal feire. Det blir gjerne også litt mer personlig enn mange gaver.

 

Dersom du ikke vil ta sjansen på å kjøpe noe du ikke er helt sikker på om brudeparet vil like, kan du sjekke ut bryllupslisten til Christiania Glasmagasin, Tilbords eller Kitch’n, som mange kommende brudepar benytter seg av.

 

– Vi har egne bryllupslister der brudepar setter opp ønsker, og så blir det videresendt til gjester. Det går veldig mye i servise, bestikk, glass og kjøkkenrelaterte produkter som kasseroller, gryter og stekepanner, ofte litt dyrere produkter du ikke investerer i selv, sier hun.

 

– Nesten alle bryllupslister inneholder servise, for det består av mange deler, som frokost-, middags-, kaffeservise, serveringsboller og fat. Hvis det er et større bryllup blir det ofte mye å velge mellom, sier Elmina.

 

Er du i villrede og ikke vet hva du skal gi i bryllupsgave, har hun et godt tips; klassikere som har vært i produksjon i over 100 år.

 

– Finn-serien fra Hadeland glassverk får du ikke andre steder enn hos oss. Det er håndblåste glass som har vært i produksjon siden 1916. Et annet tips er det stråmønstrede serviset Bogstad, som er et av Porsgrunn Porselens eldste. Det har blitt produsert siden 1887 og vært en klassiker siden, sier hun.

 

Gave, servise, Christiania Glasmagasin, vinglass, glass

Finn rødvinsglass 45cl fra Hadeland Glassverk/Christiania Glasmagasin,kr 699. Fra Porsgrunds Porselænsfabrik/Christiania Glasmagasin: Ovalfat 33,5cm, kr 2399. Kaffekanne, kr 3499. Kopp 22cl m/skål, kr 959. Tallerken 27cm, kr 999. Foto: Christiania Glasmagasin og leverandørene.

 

– En annen trygg gave er glass, det får du nesten aldri for mange av.

 

Odyssé-glassene som du får kjøpt hos Christiania Glasmagasin har knusegaranti. Det mener butikksjefen er en stor fordel.

 

– Det betyr at hvis du knuser et glass, så kan du ta med stetten i butikken, så får du et nytt. Garantien har ingen utløpsdato, sier hun.

 

Christiania Glasmagasin, gave, glass, interiør, servise, Odysse

De lekre glassene i serien ”Odyssé” fra Hadeland Glassverk får du med knusegaranti! Foto: Christiania Glasmagasin.

Odyssé-glass fra Hadeland Glassverk/Christiania Glasmagasin: Rødvinsglass 82cl 6pk, kr 1299. Cavaskål 25cl 6pk, kr 1199. Vannglass 39cl 6pk, kr 899. Ølglass 50cl 6pk, kr 1199. Vinglass 50cl 6pk, kr 1199.

 

Å få hjelp til å finne gaver går heller ikke ut på dato, mener Therese i Casa Design.

 

– Hos oss får du ting som ikke alle andre har. De varene vi har finnes ikke i kjedebutikkene, og derfor kan det bli et veldig personlig preg. Vi er veldig serviceinnstilte, og hjelper gjerne til med å finne unike gaver. Om ikke vi har akkurat det du ser etter så har vi nok noe annet som faller i smak, sier hun og legger til:

 

– Vi synes det er viktig at gaven ser fin ut, og vi tar oss god tid til å pakke den pent inn.

 

Tips: Trenger du et antrekk til våren eller sommeren begivenheter? På Metro finner du en rekke butikker med flotte festantrekk. Hos B.young, Floyd, Match, Vic og Vila finner du et bredt utvalg av kjoler og andre festlige antrekk til dame. Til herre vil du finne et bredt utvalg av dress og andre festantrekk hos: Kaos, Ødegaard, Dressmann, Jack & Jones og VIC.