Frjul-interir-pynt-tips_360

Førjulstid

– tips som gjør den kommende tiden ekstra hyggelig

Juleinteriør må være den fineste og ikke minst enkleste måten å få den gode julestemningen på. Her viser noen av interiørekspertene på Metro frem årets kolleksjoner, perfekt for å skape julehygge i hjemmet.

Av: Chili Media 

Det er allerede november og advent nærmer seg med stormskritt. Julen handler i stor grad om tradisjoner, nostalgi og gode minner, og det er noe eget ved det å finne frem igjen julepynten og dekorere til førjulstid og jul. Hvert år bugner imidlertid butikkene over av nye og flotte dekorasjoner, og det er som regel veldig fristende å tilføre noe nytt og hyggelig.

Enten du liker den tradisjonelle julepynten med rødt og grønt eller drømmer om noe nytt og spennende – her deler noen av ekspertene ved Metro sine beste tips for å skape et hjem fylt med julekos, stemning og hygge i adventstiden.


Pynt opp hjemmet til jul med tradisjonelle glassfigurer. (Foto: Tilbords)

Tenn lys i hjemmet
– Årets jul ser ut til å bli en forlengelse av i fjor, ettersom ingen kunne reise og alle derfor var ekstra opptatt av å gjøre det hyggelig og julete hjemme, sier Atli Røgnvaldsson, butikkleder ev Tilbords på Metro.

Han tror den største forskjellen vil bli selskaper.

– Endelig kan vi møtes til større, sosiale lag. Nå selger vi enorme mengder med servisedeler og vin- og vannglass, i tillegg til dekorasjoner og forskjellige ting til å pynte opp festbordet med, forteller han.


Hos Tilbords har de alt du trenger for å pynte bordet til både frokost og middag. (Foto: Tilbords)

Butikken så en markant økning i salg av juleserviser allerede i fjor, en trend som bare fortsetter å øke i år. I tillegg der det ut til at desto flere setter i gang med innkjøpene ennå tidligere. Tilbords selger allerede mye julepynt, og butikksjefen kan fortelle at gull og messing ser ut til å bli enda mer populært enn fjoråret.

– Den tradisjonelle julenissefiguren viker plass til fordel for engler, stjerner og juletrær i både porselen, sølv og gull.


Nye og freshe vinglass er en fin måte å skifte uttrykk på middagsbordet. (Foto: Tilbords)

For å skape førjulshygge er det alltid koselig med masse levende lys, eller ledlys som ser ekte ut - noe som selger mye for tiden.

Han råder deg til å pynte opp festbordet litt oftere, også midt i uken.

– Ta frem finduken og det fine serviset. Det er ingen vits i å la slike ting støve ned i skapet. Inviter noen venner eller familie og lag et miniselskap. Vi har ofte mer tid midt i uka enn i helgene. Og husk at det aldri er for tidlig å ta frem julepynten. Det skaper glede og farge i høst- og vintermørket.

Pynt med granbar og treverk
– I år som i fjor er farger som gull, svart og champagne veldig populært. Mange ønsker å dekke fine festbord og vi har mye inspirasjon i butikken, sier Therese Fjeldstrøm, assisterende butikksjef ved Casa Design på Metro.


Gull og svart gir et elegant og dekadent uttrykk – perfekt før høytiden og nyttår. (Foto: Casa Design)

– Det tradisjonelle røde er det fortsatt mye av. Mange kombinerer den imidlertid med lyse toner som off-white, varm beige eller hvitt.

Det gir straks et litt lettere og delikat uttrykk, enn den klassiske kombinasjonen av rødt og grønt. Sammen med dekorasjoner som glitrer, levende lys og gjerne myke tekstiler som velur, blir det raskt riktig så glamorøst.

Fjeldstrøm forteller at det likevel finnes et bredt spekter av farger blant tekstilene til jul, uansett hva du kunne tenke deg.


Skap julehjemmet med tradisjonelle farger som rødt og grønt og granbar. (Foto: Casa Design)

Vi har den tradisjonelle julen og vi har et bredt utvalg av produkter for de som ønsker seg andre farger - for de som ikke ønsker en rød jul. For der ser vi at mange har endret seg med tiden. Granbar og treverk er en fin kombinasjon som passer i alle hjem.

Skulle du trenge inspirasjon burde du ta en tur innom Casa Design, som garantert vil la deg friste.

– Vi pynter opp flere juletrær i butikken med de vakreste julekulene, der du kan plukke med deg dine favoritter.


Heng vakre julekuler i vinduet i førjulstiden. (Foto: Casa Design)

Annerledes og håndlaget julepynt
– I år har vi tatt naturen tilbake i julepynten. Det gir nesten en følelse av at du er ute i den norske skogen, og dette er produkter som kan brukes hele høsten – ikke nødvendigvis bare i desember, sier Lena Riise, butikksjef hos Søstrene Grene Metro.


Hva med å bytte ut julekulene med annerledes julepynt i år? (Foto: Søstrene Grene)

Hun forklarer at det er det naturlige i fokus, men gjerne med en liten tvist. En adventskalender bygget opp av mose, kvister, bær og andre flotte dekorasjoner du finner i naturen, blir litt mer delikat og feminint med et innspill av rosa i form av et dekorasjonsbånd i velur.


Vakkert julegavepapir kan selvsagt brukes til å pakke inn ting til årets gavekalender.  (Foto: Søstrene Grene)

Andre produkter fra årets julekolleksjon er juletrær i papir med magnet som kan stå på bordet.

– Mye av juletrepynten er laget av naturlige materialer som papir, tovet garn og treverk. Her får du virkelig følelsen av at miljøhensynet er tatt på alvor.


Årets julepynt er preget av lekker papirbretting. (Søstrene Grene)

– Det er mye naturpreg med eksempelvis julestjerner i flettet finér som minner om treverk og natur. Fargene er naturelementer i kombinasjon med de klassiske fargene som det gode gamle røde, grønne og hvitt, med et lite tilskudd av gull.


Julekuler trenger slettes ikke å bare henge på juletreet. (Foto: Søstrene Grene)