Coop-Mega_banner

Endelig gjenåpner Coop Mega – sjekk ut nyhetene!

Endelig gjenåpner Coop Mega – sjekk ut nyhetene!

Butikken er blitt fantastisk flott etter oppussing og kan by på flere spennende nyheter. Blant annet nye og unike varer i kjøttdisken og ostedisken, et større utvalg av fersk fisk og blomster, og du kan presse din egen juice. I tillegg har butikken fått selvbetjente kasser!

Av: Chili Media

Endelig er Coop Mega klare for gjenåpning, og de ansatte er klare for å ta imot både kjente og kjære kunder, så vel som nye.

En ting er sikkert – det er mange gode grunner til å ta turen innom.

Oppgraderingen av Coop Mega innebærer at du kan presse din egen juice i butikk, velge blant et større utvalg fersk fisk og gå smidig gjennom flere selvbetjente kasser. Og ikke minst – du kan kjøpe ferdig mørnet kjøtt og modnet ost rett fra disken.

Ekstra mørt og smakfullt kjøtt

I de fire splitter nye spesiallagede mørningsskapene på Coop Mega får kjøtt tid til å utvikle smak i minimum 30 dager helt opp til tre måneder.

For det er faktisk slik at en del matvarer blir «bedre etter». Når fettrikt kjøtt får henge en stund i mørningsskap, sørger prosessen for at kjøttet går gjennom store forandringer, til det bedre. 

– Når kjøtt mørnes får det både annerledes og mer smak og lukt. Det blir litt syrlig, noe som er utrolig godt, og så er det jo fantastisk konsistens på mørt kjøtt, sier butikksjef Christian Langeid Pettersen på Coop Mega Metro. 

Forskjellige typer kjøtt tåler mer eller mindre lagring, og bak ferskvaredisken i butikken står det mennesker som er godt rustet med fagbrev og kunnskap om mørningsprosessen.

– Kjøttstykker som inneholder mye fett og god marmorering, tåler mye lagring. Smaken fra fettet setter seg i kjøttet når det får henge en stund, og dermed blir det mer smak i kjøtt som har hengt til mørning, sier Pettersen.

Mørningsskapene står synlig i butikken. Du kan sette deg på liste for kjøp av kjøtt når det er ferdig mørnet, og få akkurat det kjøttet du ønsker.

– Vi stykker kjøttet i ferdige mørnede delikatesser til kunden. Er du glad i oksekjøtt vil dette være helt perfekt, sier butikksjefen.

Senterleder Christopher Castberg deler butikksjefens entusiasme for de nye tilskuddene.

– Det er kjempekult at de satser så tungt på butikken på Metro. Vi er veldig stolte av butikken, og ser at den vil gi hele senteret et løft. Jeg tør å påstå at det blir en av Romerikes beste dagligvarebutikker, sier han og legger til:

– Nå har vi for første gang opplevd at de har vært stengt i en måned. Vanligvis koker det i det hjørnet av senteret, så å få dem tilbake nå blir veldig bra, sier han.

Ost med mer smak

Ikke langt unna mørningsskapene finner du den andre store nyheten på Coop Mega, nemlig ostemodneriet. Ost er ikke bare ost, og etter flere måneder med modning er selv ikke en vanlig Norvegia eller Jarlsberg så vanlig lenger.

– En ost som lagres og modnes kan gå fra å være en pizza-ost til å bli en tapas-ost. Det varierer fra ost til ost. Men både bruksområdene, smaksregisteret, og konsistensen forandrer seg under lagring. Alderen tilfører osten konsistens og fylde, sier Pettersen.

– Den blir fastere og får mye mer smak!

I ostemodneriet på Coop Mega ligger ostehjulene godt beskyttet av voks. De snus hver måned slik at saltlaken fordeler seg riktig gjennom hele osten, og forseglingen sikrer at osten utvikler seg. Når forseglingen brytes, brytes også modningsprosessen.

– Ost kan lagres helt opp til fem år, og her i butikken tar vi kontroll på modningen selv, sier Pettersen.

– Vi vil dele med kundene hvilke datoer vi skal dele de forskjellige ostene. Da kan du komme og smake på ost med forskjellig alder, og kjenne hvordan de har forandret karakter, fasthet og fylde i forhold til samme ost med annen modningsgrad.

Når mørt kjøtt og moden ost ligger i handlekurven, kan du sette kursen mot den utvidede blomsteravdelingen på Coop Mega.

– Vi satser enda mer på blomster, inkludert buketter og potter. Vi har en ansatt med fagbrev som blomsterdekoratør, så vi tror kundene vil legge merke til at det er et bedre utvalg også der, avslutter Pettersen.