Gulskogen_bloggbilde_kjokkentips

8 gode tips til kjøkkensjefen

Er du glad i å imponere på kjøkkenet? Christiania Glasmagasin kan kjøkken, og deler mer enn gjerne av sin kunnskap med deg. Under finner du 8 gode kjøkkentips som du kan ta med deg videre neste gang du skal briljere for matglade nære og kjære.

 

Tips 1: La pannen avkjøles før vask

Den kanskje vanligste årsaker til at stekepanner må byttes ut er at bunnen på pannen buer enten innover eller ned mot platen. I de fleste tilfeller kommer dette av for rask temperaturforandring, og gjør pannen ubrukelig på f.eks induksjonstopp. La derfor alltid stekepannen kjøles ned etter bruk, slik at du forhindrer skade når pannen skylles i vann etterpå.

 

Tips 2: Velg riktig kniv til riktig bruk

Christiania Glasmagasin legger vekt på tre kniver som er essensielt i ethvert kjøkken – kokkekniv, brødkniv og universalkniv. Mens kokkekniven tar seg av grovkutting av kjøtt og grønnsaker, vil brødkniven passe bedre på matvarer med en sprø/hard overflate og myk kjerne. Universalkniven er optimal for alt av åpning av emballasje til finskjæring av frukt og grønnsaker, bare sørg for riktig vedlikehold og slip.

Se butikkens utvalg av kniver her.

 

Tips 3: Bruk silikonredskaper på utstyr med belegg

I valg av kjøkkenredskaper kommer alltid redskaper av silikon godt ut på både kvalitet og brukervennlighet. Silikon er et skånsomt materiale som tar vare på grytene og pannene dine slik at belegget bevares lengst mulig. Christiania Glasmagasin anbefaler å sjekke ut deres egen PLUS-serie.

 

Tips 4: Unngå fukt på glass

Har du en glass-serie du vil ta ekstra godt vare på? Da bør du være klar over at dersom fuktighet sperres inne i glasset kan dette forårsake glasskorrosjon, eller at glassene blir melkehvite. Dette kan skje med alle typer glass, og derfor kan det være lurt å tørke godt over glassene etter vask, og plassere de riktig vei i skapet. Flere tips omkring glasskorrosjon kan du lese her.

 

Tips 5: Bruk et silikonlokk for å unngå overkoking

Med et overkokingslokk i silikon vil lokket selv regulere trykk og vannmengde for å unngå at gryten koker over. Lokket passer også utmerket til damping av grønnsaker – legg bare hakkede grønnsaker på toppen av lokket i noen minutter før servering!

Det smarte overkokingslokket i silikon får du kjøpt her.

 

Tips 6: Støpejern holder maten varm lenger

Støpejern har god varmefordeling, og vil holde maten varm lenger enn gryter av stål – også etter at gryten er tatt vekk fra varmekilden. Dette gjør støpejern perfekt for servering av bl.a gryter og supper. Hos Christiania Glasmagasin finner du både støpejernsgryter- og panner fra anerkjente Le Creuset, og deres eget merke Christiania 1739.

 

Tips 7: Les deg opp på garantier!

Vet du hvilke garantier du har på kjøkkenutstyret ditt? I Christiania Glasmagasin føler de seg så trygge på produktene sine at de har gitt enkelte av seriene unike garantier som gir deg som kunde en ekstra trygghet.

Blant annet får du knuseerstatning på hele Odyssé-glasserien fra Hadeland Glassverk og livstidsgaranti på kantskår med Sense-serviset fra Porsgrund Porselen. Da kan du hente deg et nytt, tilsvarende produkt i butikk dersom du skulle være uheldig å skade det gamle.

 

Tips 8: Gryte med eller uten belegg?

Christiania Glasmagasin sitt beste tips når det kommer til valg av gryter er at alt som skal kokes i vann bør kokes i en kjele uten belegg, mens melkeprodukter (f.eks grøt) bør kokes i en kjele med belegg. Dette kan redusere risken for at maten brenner seg. En kjele med belegg bør ikke i oppvaskmaskin, fordi dette kan slite på belegget. Støpejernsgryten vil med tiden danne sitt eget belegg og være perfekt til gryter, supper og langtidskokt grøt.

 

Flere nyttige kjøkkenprodukter og tips får dere hos Christiania Glasmagasins butikk i 1.etg eller på CG.no.