Kvinne på strand med hvit topp og gult skjørt

9 sommerplagg til garderoben

Gjør deg klar for enhver anledning! Her får du gode tips til hvilke sommerplagg som er smarte å ha i sommergarderoben.

Invester i tidløse og klassiske sommerplagg i god kvalitet når du bygger på basisgarderoben din. Ønsket stil og look skaper du med tilbehør og andre detaljer. Plaggene vil kunne redde deg fra de fleste kleskriser gjennom sommerhalvåret, og du kan bruke basisplaggene år etter år. Så hvilke sommerplagg bør du gå for? La deg inspirere av tipsene våre.

Den perfekte jeansshortsen

En jeansshorts med god passform kan pyntes både opp og ned, og den kan brukes både når du er på vei til stranden eller skal på shopping. Gå gjerne for en kort variant og en lengre variant, så har du en denim shorts til alle anledninger.

Enkle t-skjorter og singleter

Enten du liker den klassiske hvite, med striper eller andre lyse farger, kommer du langt med å ha et par t-skjorter og singleter i skapet. De er både tidløse og anvendelige, samtidig som de kan brukes med både shorts og skjørt i ulike fasonger for å skape den stilen du ønsker.

Kvinne i hvit sommerkjole og solhatt

En hvit sommerkjole

Skal du ut med venninner eller på et viktig jobbmøte? Med en hvit sommerkjole kan du style antrekket ditt opp og ned, og skape alt fra en rocka til en klassisk stil. Gå gjerne for en lang maxikjole og en kortere modell. Skoene du velger til vil også sette prikken over i-en på antrekket. Bruk pumps/høye sandaler når du skal pynte deg og sandaler eller sneakers hvis du ønsker en mer hverdagslig og avslappet stil.

Olajakke

Den klassiske olajakken, enten i en smal modell eller en oversized variant, går aldri av moten. Den gjør seg like godt over en hvit kjole som et fargerikt eller blomstrete skjørt.

Skjørt

Et lett og luftig skjørt er et must i sommergarderoben. Velger du et ensfarget, kan det enkelt styles med mange av sommertoppene du har i skapet ditt. Går du for et som er rett over knærne eller litt over, vil skjørtet fungere like fint til jobb som til sommerfesten.

Blomstrete sommerkjole

Ingen sommer uten blomster! En blomstrete kjole fungerer like fint med sneakers som med høyhælte sandaler. Bruk den på vei til stranden og/eller på middag på kvelden. Du finner kjolene i både lange og kortere modeller.

Kvinne i olashorts, singlet og solbriller

Bluse

En løs og ledig bluse eller to i hvitt eller med striper kan brukes både over jeans og sommerskjørt. Slike bluser er perfekte både for stranden, på kvelden eller på jobb – alt avhengig av hvordan du styler den og eventuelt knyter den.

Bikini og badedrakt

Gå for en bikini og badedrakt som passer din figur og som du føler deg vell i. Badedrakten kan også brukes sammen med jeansshorts og skjørt.

Sandaler

Går du til innkjøp av et par flate og et par høye sandaler, har du skotøyet du trenger enten du skal på stranden, på jobb eller på sommerfest. Velger du et par ensfargede i en nøytral farge uten for mye detaljer, kan du enkelt bruke skoene i kombinasjon med alle sommerplaggene dine.