Fest-burdag-tips

Alt du trenger til selskapet – store eller små feiringer

Alt du trenger til selskapet – store eller små feiringer

Temabursdag, barnebursdag, bursdagsfest, 60-årslag eller jubileum – alt du trenger til selskapet finner du på Metro. Få butikksjefenes anbefalinger og tips når det gjelder både gode råvarer og mat, kaker, desserter, blomster, borddekking og dekorasjoner.

Av: Chili Media

Det er mye som skal på plass når en skal arrangere bursdag eller selskap, og som regel langt mer enn det du var klar over fra begynnelsen, uansett anledning.

På Metro finner du alt du trenger under samme tak. Hvis du i tillegg planlegger litt i forkant, kan du faktisk gjøre unna alle innkjøp på én eneste dag. I hvert fall alt av mat og gode råvarer, kaker, blomster, ballonger, servietter, lys og alt annet av dekorasjoner som må kjøpes inn.

Her deler de flinke butikksjefene fra Coop Mega, Gigaboks, Floriss, Samson, Partyland og Casa design sine tips for et vellykket selskap.

LES OGSÅ: Gjør det raskt og enkelt - gratis parkering i 3 timer

Forhåndsbestill det du trenger av gode råvarer

Skal du lage maten til selskapet selv, må du ha gode råvarer. Og noen av de beste råvarene på markedet finner du hos Coop Mega på Metro.

– I vår betjente ferskvare har vi fagutdannede medarbeidere innen kjøtt, ost og sjømat. Vi kan hjelpe til med både gode tips og råvarer for å skape et vellykket arrangement, forteller Christian Langeid Pedersen, butikksjef ved Coop Mega på Metro.

– Har du noen spesielle ønsker for fisk, skalldyr, kjøtt eller ost, så ordner vi med en spesialbestilling. Ekstra stas er det å kunne servere noe av vårt eget tørrmodnede kjøtt som er lagret hos oss, sier han.

Coop Mega har gode rådvarer til festmiddagen.
FISK ELLER KJØTT: Ta turen innom Coop Mega for smakfulle råvarer og gode tips.

Kjøttet lagres i spesiallagde mørningsskap som står i butikken. Her får kjøttet tid til å utvikle smak i minimum 30 dager og opp til tre måneder. Et smakfullt og eksklusivt alternativ hvis du tenker å ha oksekjøtt på menyen.

– Hvis du ikke ønsker å ha oksekjøtt på menyen, finnes det gode alternativer blant høstens spennende råvarer. Lam, krabbe og vilt er perfekt til selskap, forteller butikksjefen.

Trenger du en kake til feiringen kan du skreddersy den på Minkake.no og hente den hos Coop Mega. Velg blant sjokoladekaker, gulrotkaker, oreokake, bamsekake, verdens beste, kransekaker og mye mer.
I ostemodneriet lagrer butikken selv et bredt utvalg av oster. Modningstiden påvirker karakter, fasthet og fylde og kan faktisk lagres i opp til fem år. I butikken kan du smake på de ulike ostene og få hjelp til å finne de perfekte smakene til din meny.

 

Coop Mega har mye god ost - perfekt til forrett, mellomrett eller dessert.

OST: Perfekt til forrett, mellomrett eller dessert. Hos Coop Mega finnes et rikt utvalg av oster og tilbehør.

Smakfulle snitter, brød, kaker og bakevarer

Er selskapet satt til lunsj bør du sjekke ut utvalget til W.B. Samson. På nettsidene deres kan du forhåndsbestille friske salater, focaccia med godt pålegg, sandwicher laget på husets havrebrød eller surdeigsbrød, glutenfrie sandwicher, ferskpresset juice, limonade, kaffe og te.

Snitter til selskap kan bestilles hos W.B. Samson.

SNITTER: Smørbrød og sandwicher til lunsj-selskapet kan du bestille på nettsidene deres.

Hos W.B. Samson har de deilig brød og salater.

BRØD: På nettsidene kan du også bestille ferdige salater. Uansett om det er frokost, lunsj eller koldtbord, anbefaler vi å servere retten med et av de smakfulle brødene deres.

Bestillingen kan leveres i Oslo og omegn eller hentes hos W.B. Samson på Metro. Husk å beregne litt tid fra bestilling og til du skal ha varene levert.

– Samson er en familiebedrift med skikkelig håndverk i fokus. Alle bakevarer lages ved bakeriet vårt på Frogner i Oslo og det er det greit at det er beregnet litt tid til planlegging, forteller Linda Kämpe, regionsjef for W.B. Samson.

– Tradisjonelle kaker som marsipankake, sjokoladekake og gulrotkake kan du bestille og hente samme dag. Kaker dekorert med tekster og hilsener bestiller du på nett og henter i butikk. Her bør du bestille minimum tre dager i forveien, sier hun.

Kaker fra W.B. Samson.

DESSERT: Kaker og bakst kan du bestille på nett eller i butikken. Husk å beregne litt god tid når det gjelder bestilling av kake.

Til koldtbord eller buffet anbefaler vi de rykende ferske brødene fra W.B. Samson. Eltet for hånd, langtidshevet på kjøl og stekt i en skikkelig varm steinovn.

– Blant bakevarene våre er kanelbollene mest populære, men også tradisjonelle skolebrød og sørlandsbollene – fylt med vår egen vaniljekrem og trukket med sjokolade, er gode alternativer uansett anledning, sier Linda.

LES OGSÅ: Mat på Metro – nyt den på senteret eller ta med hjem

De vakreste buketter og blomsterdekorasjoner
En vakker bukett eller dekorasjoner på selskaptbordet gjør seg uansett anledning. På Floriss på Metro kan du bestille hva du enn måtte ønske.

– Vi leverer egentlig alt – buketter, dekorasjoner, blomster og scenedekor til større arrangementer, forteller Hilde Finnbråten, eier og daglig leder av Floriss på Metro.

Blomster fra Floriss Metro.

BLOMSTER: Hilde Finnbråten, eier og daglig leder av Floriss på Metro, sammen med sin datter.

– Kom gjerne innom oss et par dager i forveien for buketter, snittblomster og oppsatser som består av sesongens blomster. Ønsker du en spesiell type eller varianter det lurt å komme rundt en uke, halvannen uke før, avhengig av type blomster, forteller hun.

Du finner imidlertid alltid et bredt utvalg av sesongens blomster i butikken. Solsikker, krysantemum, nelliker, peoner og roser er tilgjengelig hele året.

– Nå som vi går mot høstsesongen er blomsterdekorasjonene litt røffere. De er i større grad inspirert av naturen med grener og strå. Kjøp gjerne et utvalg av sesongens blomster hos oss, fordel dem i bunter og sett dem i forskjellige typer vannglass eller kopper du har hjemme, sier Hilde.

Enkelt, sjarmerende, dekorativt og litt mer miljøvennlig.

Blomster fra Floriss.

GJØR DET ENKELT: Kjøpt snittblomster og fordel dem i glass du har hjemme. Enkelt og dekorativt.

– Et godt tips når du skal dekke selskapsbordet er å velge blomster og en fargepallett på disse før du velger servietter, forteller blomsterdekoratøren.

Gode tips for å dekke et vakkert festbord
Før du skal dekke festbordet til selskapet, vil vi anbefale deg å ta turen innom Casa Design. Med de fargekoordinerte seksjonene i butikken vil du garantert finne alt du trenger for å dekke det vakreste bordet.

– Vi har festremser (journ.anm. duk på rull) og spisebrikker med tilhørende servietter og lys i stort sett alle farger, og det har vi hele året, forteller Therese Fjeldstrøm, assisterende butikksjef ved Casa Design på Metro.

 

Tips til borddekking fra Casa Design.

SELSKAP ELLER BURSDAG: Du kommer langt med duk eller spisebrikker og servietter og lys i samme farge. I tillegg må du gjerne ta med naturen inn.

Mer trenger du egentlig ikke for å sette en god stemning rundt festbordet.

– Det er så mange gode farger, og så mange flotte farger du kan sette sammen. Et godt tips er å velge deg ut servietter i tre forskjellige farger eller nyanser, og kanskje en av dem mønstret, og sette sammen til en enkel kreasjon på hver tallerken. Utrolig dekorativt!

Er du usikker på hvilke farger eller mønstre som passer godt sammen, er det bare å spørre de ansatte i butikken. De har et godt øye for estetikk og de vakreste fargekombinasjonene.

– En fargekombinasjon som er utrolig fin, er oliven, konjakk og varm-beige. Det er gode og rolige farger som du gjerne kan kombinere med dekorative elementer fra naturen. Løv, greiner og lyng pynter opp og tar seg alle godt ut sammen med denne fargepalletten.

Casa Design har gode tips til hvordan du kan brette servietter.

FARGER: Hvorfor velge én farge når det finnes så mange fine kombinasjoner? Er du usikker på hvilke farger du skal mikse, kan du spørre de ansatte.

Det finnes altså langt flere muligheter enn klassiske fargevalg som gjerne går mot ulike nyanser av primærfargene og sekundærfargene. Uansett farge, kan du velge tilbehør i en egen seksjon med samme farger, og få tips fra de ansatte til komplementære farger.

– Du kommer langt med servietter, løpere og gode farger rundt bordet. Til et selskapsbord har vi også fine løpere i velur, i dype gode farger. Til et mindre middagsselskap kan du finne spisebrikker i alle farger. En fordel med tekstilene våre er at alle kan vaskes, også velur. Så du trenger ikke være redd for at det skal bli ødelagt etter én gangs bruk, sier Therese.

Hos Casa Design finner du også et utvalg av lykter, fat, kopper, asjetter, tallerkener og glass.

– Vi har et utvalg serier av fine serviser som du kan utvide etter hvert. Akkurat nå har vi fått inn en ny serie med delikate vin- og champagneglass til 99 kroner som passer godt til selskapsbordet.

Tips til borddekking.

DELIKAT: Mye er gjort med et vakkert servise og en delikat blanding av fine servietter.

LES OGSÅ: Gaveguide til de store begivenhetene

Store forpakninger til større selskap

Skal du samle familie og venner til koldtbord, buffet eller grillfest hjemme, finner du et stort utvalg av mat og festartikler hos Gigaboks – et helt nytt konsept i Norge med store forpakninger til lave priser.

– Indrefilet og ytrefilet passer god til selskap. Vi har både fryste og kjølte forpakninger på omkring to kilo til gode priser. De fryste biffene er også halal, for de som ønsker det, forteller Iselin Lykkemyr Kortnes, assisterende butikksjef ved Gigaboks på Metro.

– Scampi «easy peel» er blant bestselgerne våre, i tillegg til vårruller med smak av biff, kylling, and eller vegetar. Dette er begge retter som er enkle å tilberede til et selskap, som har smaker som blir godt mottatt av alle. Se også det brede utvalget vårt av ris og pasta, og de mange spennende sausene til varme og kalde retter.

Du kan gjøre mange gode kupp hos Gigaboks!

MAT: Skal du lage mat til mange, kan du gjøre mange gode kupp hos Gigaboks.

Skal du servere mange gjester og trenger flere glass, har butikken forpakninger med 18 glass for blant annet vin og champagne til 199 kroner.

– Engangstallerkener, bestikk, servietter, serpentiner og ballonger kommer alltid godt med når du inviterer til bursdag og selskap, og det er veldig greit at det er litt billig når du uansett skal kaste det etterpå. Det finner du også hos oss, sier Kortnes.

Rosa godteri. Gigaboks har et stort utvalg.

GODTERI? Her har Gigaboks et enormt utvalg og noe for enhver smak.

Skal du arrangere barnebursdag, har Gigaboks alt du trenger av snacks og godteri.

– Godteriavdelingen vår er kjempestor og både barn og voksne har problemer med å gå forbi uten å ta med seg noe. Her har vi også store poser med chips, forteller hun.

Partyland – temafest, ballonger og dekorasjoner
Skal du arrangere babyshower, barnebursdag, tenåringsfest, utdrikningslag eller karneval, er Partyland butikken du bør ta turen til. De er faktisk verdens største, internasjonale detaljhandel for festtilbehør.

– Det perfekte tilbehøret til bursdag og selskap er helt klart en Piñata og massevis av heliumballonger. Vi har over 200 morsomme heliumballonger å velge mellom, uansett anledning og tema, forteller Andrius Kapitanovas, butikksjef ved Partyland på Metro.

Partyland har massevis av dekorasjoner, ballonger og stilige kostymer.

ALT TIL FESTEN: Uansett tema og anledning vil du finne massevis av dekorasjoner og ballonger hos Partyland. Ikke minst – stilige kostymer.

I tillegg finner du et stort utvalg av hatter, kostymer, dekorasjoner, tallerkener, krus og konfetti – enten det er til barnebursdag, bursdagsfest, jubileum, bryllup, dåp, navnedag, konfirmasjon, selskap, utdrikningslag, okotberfest eller halloween.

– Vi har mange kostymer å velge mellom, i tillegg til sminke, parykker, hatter, linser, ansiktsmasker, øyemasker og spesialeffekter for blodige sår eller arr, forteller Kapitanovas.

Tips til temafesten: Velg et tema der det er enkelt for å alle å finne et kostyme. Det kan være hattefest, et fargetema, 70-tallsfest, sportstema, et valgfritt dyr, at alle representerer et valgfritt land, disko, film eller bokstavfest, der alle velger kostyme etter forbokstaven i eget navn.

Ta turen innom Partyland og forhør deg med Andrius om noen gode tips, eller la deg inspirere av det store utvalget.