Lrenskog_Toppbilde

Tips: 20 hyggelige aktiviteter i Lørenskog i sommer

Tips: 20 hyggelige aktiviteter i Lørenskog i sommer

Lørenskog har masse å by på både for store og små uansett vær. Her deler vi og skiskyttertalentet, Synne Lund Flaa, noen av våre tips - enten du vil padle kano, shoppe, spille bowling, ta deg en dukkert, stå på ski eller spise god mat.

Av Chili Media

Ingen grunn til å kjede seg selv om du skal tilbringe noen av sommerukene hjemme.

Metro har mange aktiviteter annet enn shopping, selv om sommersalget kanskje også frister til det. Har du lyst til å bruke litt av feriepengene på noe nytt, kan barna leke i de flotte lekeområdene utenfor senteret mens du kan kikke i ro og mak. Eller dere kan ta en tur på biblioteket eller kinoen som ligger i Lørenskog Hus, rett ved utgangen av senteret på østsiden.

Lørenskog Hus
Lørenskog IF har også et gamingrom for E-sport. Her kan barna kose seg mens du gjør noe annet på senteret.

Lørenskog IF e-sport Metro

Trenger dere en liten spisepause eller har lyst til å ta middagen ute, har Metro flere gode spisesteder, som også holder åpent utenom senterets åpningstider. Her er noen av dem:


Lørenskog Jams Metro
Hos Jams kan du nyte et deilig måltid eller noe kaldt å drikke, både inne og ute. Foto: Bjørn Wad

En annen morsom aktivitet innendørs er bowling. Det passer for hele familien, og Lucky Bowl på Metro har flere bowlingbaner og god mat i skikkelig New York-style.

Lørenskog Lucky Bowl Metro
Bowling hos Lucky Bowl er morsomt for både små og store. Foto: Bjørn Wad

Har dere ikke lyst til å oppholde dere inne på et senter om sommeren? Da bør du lese videre, for her kommer enda flere tips til flotte og morsomme aktiviteter i Lørenskog.

Ut på tur

På en skikkelig godværsdag er det mange ting å finne på i Lørenskog. Du kan ta med deg familien eller venner på tur innover i marka og hoppe i Mønevann for en forfriskende dukkert. Stikk gjerne innom Losby kafé og ta med deg noe godt å bite i på veien. For barna er kanskje Losby besøksgård morsom å besøke også. De har både griser, høner, kyllinger, sauer, geiter, minihester og en påfugl.


Lørenskog Losby kafe og besøksgård
Hos besøksgården har de flere dyr som er glad i kos! Foto: Losby kafé og besøksgård

Lørenskog Losby Gods
På Losby Gods kan du overnatte i nydelige omgivelser. Foto: Losby Gods

Har du heller lyst på en real golfrunde, byr Losby på en av landets fineste 18-hullsbanerEtterpå kan dere spise en god lunsj på Losby Gods.

Både Losby Gods og Losby besøksgård leier ut kanoer med kanotralle, så det er lett å frakte kanoene til et vann i nærheten, der du kan padle rundt i idylliske omgivelser i Lørenskog-marka.

Lørenskog Losy golfklubb hull 10
Hos Losby golfklubb på Finstadjordet kan du spille en god runde golf. Foto: Losby golfklubb


Piknik i parken

Den vakre Rådhusparken med nydelige kirsebærtrær finner du rett over brua fra Metro, så vi foreslår at du kjøper med deg alt du trenger til en koselig pikniktur på Metro, går over brua- og setter deg ned i den flotte parken. Ta gjerne med deg et håndkle og badetøy også, for Langvannet rett ved parken er et yndet badested for Lørenskauingene. I parken finner du også flere sandvolleyballbaner. 


Lørenskog Langvannet
Om sommeren er det ypperlig å bade i Langvannet. Foto: Lørenskog kommune

Litt lenger opp i Rådhusparken finner du en frisbeegolfbane, hvis du har lyst til å prøve den populære trenden.

Lørenskog frisbeegolfI Rådhusparken kan du spille frisbeegolf, som er gøy for hele familien. Banen består av 18 kurver. Foto: Lørenskog Frisbee Klubb

Et eldorado for regnværsdager

En regnværsdag eller to går helt fint, men blir det mye dårlig vær er det fint å kunne gjøre andre ting enn å spille spill og være kreativ hjemme.

Heldigvis finnes det masse morsomt å gjøre i Lørenskog innendørs. For eksempel verdens råeste helårsarena for deg som elsker snø, nemlig SNØ. De har åpent hele sommeren og arrangerer blant annet sommerkurs med både langrenn, snowboard, alpint, freeski og isklatring. Denne sommeren har de også åpnet en mini-curlingbane, skateramp og fun slope.

Lørenskog SNØ Oslo

Hos SNØ er det alltid perfekte forhold! Foto: SNØ Oslo

Har du heller lyst til å prøve deg i det våte element en regnværsdag, ligger Kjenn folkebad noen steinkast over veien fra Metro.

Rulleski, sykkel og nattbading

Lørenskog-jenta og skiskyttertalentet Synne Lund Flaa er en av mange som liker seg godt i hjemkommunen, selv om hun akkurat nå går på skiskytter-linja ved NTG på Geilo.

Jeg bor for øyeblikket på en hybel på Geilo, men jeg er mye hjemme i helgene og i ferier, forteller 17-åringen.

Målet for sesongen er å komme på pallen i Norgescupen sammenlagt, og junior-VM i Kasakhstan til vinteren, selv om hun vet at nåløyet er trangt. Derfor trener hun mye i hverdagen, men også når hun er hjemme i Lørenskog.

Det blir ofte lange rulleskiturer i Lørenskog. Vi har mange fine gangveier, selv om vi mangler skistadion og rulleskiløyper. Når jeg ikke trener, liker jeg godt å bade. Det er mange fine badeplasser her, både Vesletjern, Langvannet og Mønevann er fine steder, sier hun.

Lørenskog Mønevann

Mønevann er en hyggelig badeplass, og er en av Synne sine favoritter i Lørenskog. Foto: Skyfish

En av Synnes favorittaktiviteter i Lørenskog om sommeren, er kanskje noe overraskende.

Jeg liker godt å nattbade, for eksempel i Langvannet. Det er mørkt, stille og nesten aldri andre som bader. ­

Hun har også noen treningsøkter hun liker ekstra godt å drive med når hun er hjemme.

Det ene er sykling på sti. Det er veldig mange fine steder å sykle i marka rundt Lørenskog. Både med Losby som utgangspunkt, men også inn i skogen i området ved Skihytta. Den andre favorittøkten er langturer på rulleski.

Men hennes sommerfavoritt er innendørs.

Et av mine beste sommerminner er å gå på ski inne i kulden på SNØ når det er veldig varmt ute. Det er fint å få kjøle seg ned, og bra vi har SNØ i Lørenskog, forteller hun.