29920 SST GESP_Responsive_image_1920x580px_360kb

VI REDUSERER ENERGIFORBRUKET – MEN HOLDER PÅ DEN GODE STEMNINGEN!

08 November, 2022
Norge befinner seg som resten av Europa i en energikrise, som påvirker oss alle. Grunnet både den geopolitiske situasjonen og mangelen på naturlige ressurser, står Europa nå overfor den største energikrisen i nyere tid. Vi ønsker å redusere energiforbruket, så vi kan være med å sikre at vi ikke står uten strøm og varme i vinter. 

#1 Vi fortsetter å redusere energiforbruket

#1 Vi fortsetter å redusere energiforbruket

Det er viktigere enn noensinne at vi reduserer energiforbruket, og faktisk har vi gjort det i lang tid. Siden 2013 har vi energibesparelser på -47%
Selv om vi har en god avtale med vår strømleverandør, hvilket betyr at vi har låst prisen på hoveddelen av vårt totale strømforbruk frem til 2025, er det fortsatt viktig for oss å vise god samfunnsånd og gjøre det vi kan for å spare på de begrensede ressursene. Derfor vil vi igangsette ytterligere tiltak for å sikre at vi fortsetter å redusere energiforbruket. 
 

#2 Vi demper belysningen

#2 Vi demper belysningen

Vi har allerede igangsatt en løpende plan for å skifte ut alle våre lyskilder med LED, som bruker langt mindre strøm. Vi demper også lysstyrken både inne i senteret og på våre parkeringsarealer. 
Vår utendørsbelysning vil kun være på når det er mørkt, og alt utendørs lys inklusive logoer vil være skrudd av utover åpningstid. 
Dog gjelder det ikke lys som har til formål å opplyse og skape sikkerhet. Våre kunders og ansattes sikkerhet er fortsatt det viktigste for oss, og derfor vil vi sikre at det er lyst og trygt å ferdes på våre områder – både inne og ute.

#3 Vi skrur ned temperaturen

#3 Vi skrur ned temperaturen

Selv om vi går en kald tid i møte, så er det viktig at vi ikke bruker mer varme enn det som er høyst nødvendig. På Metro måler vi kontinuerlig temperaturen innendørs og holder den omkring 19 grader hele vinteren.

#4 Hyggelig julestemning - mindre julelys

#4 Hyggelig julestemning - mindre julelys

Vi elsker julen og alt som hører med – og derfor kan vi heller ikke helt unnvære julelyset, men vi vil redusere julebelysningen og kun ha utvalgte dekorasjoner i vårt senter. I tillegg vil julebelysningen være tent i en kortere periode enn normalt. Du vil derfor kunne oppleve at vi har begrenset julelys på Metro i år, men vi håper dette likevel vil skape glede for våre kunder og ansatte. 
.

#5 Teamwork makes the dream work!

#5 Teamwork makes the dream work!

Selv om vi gjør alt vi kan for å redusere energiforbruket, så er vi avhengige av at våre mange butikker også bidrar til energibesparelser. Derfor har vi ekstra fokus på det gode samarbeidet med våre butikker og partnere for å sikre at vi sammen reduserer energiforbruket, samtidig som vi holder på den gode stemningen. Vi vet at våre butikker gjør alt de kan for å vise god samfunnsånd og igangsette tiltak som sparer på de begrensede ressursene som vi har til rådighet.