Vedlikehold av hvite sneakers

Det er ikke alltid enkelt å holde hvite sko hvite, men det finnes råd. Her får du tips til hvordan du kan holde favorittskoene dine «box fresh».

Hvite sneakers er et must i enhver garderobe. De ser bra ut, passer til alt – både bukse, shorts, skjørt og kjole – og de er superkomfortable å gå med. Men når de begynner å bli grå og svarte av regn og støv, ja da er det på tide å freshe opp skoene.

Her er 5 tips som gjør at hvite sneakers forblir hvite:

1.     Impregner skoene når de er helt nye og før du tar de i bruk. Det gjelder både stoff- og skinnsko. Impregneringen hindrer flekker og smuss i å feste seg, og det blir enklere for deg å vaske skoene rene senere.

2.     Enten sneakersene er laget av, skinn, stoff eller er semsket, er det lurt å smøre skoene inn med et pleiemiddel for joggesko. Gjør du det, blir det blir enklere å rengjøre skoene når de får stygge merker eller blir møkkete. Sørg for at de er rene og tørre før behandlingen.

3.     Sørg for å rengjøre skoene regelmessig. Venter du for lenge, kan det være umulig å få de hvite igjen. Det finnes egne rengjøringsprodukter i skobutikkene, men du kan også ta i bruk produkter du har hjemme. Bruk en mild såpe/tøyvaskemiddel, en klut/svamp og litt vann. En finkornet svamp fungerer kjempefint for å skrubbe kanten av sålene hvite igjen. Tørk godt av skoene, og la de tørke helt før bruk.

4.     Noen tøysko kan vaskes i vaskemaskinen på lav varme og kort program. Men hver klar over at dette sliter på skoene og at limet i skoene kan løsne.

5.     Det siste tipset er å ta en titt på værmeldingen før du tar på deg hvite sko. Vurder om du bør ta i bruk et skopar med mørkere farge på regnværsdager, og heller spare de hvite skoene til oppholdsvær og solskinnsdager!